Reporter European – ediţia de toamnă 2010

Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunţă deschiderea concursului Reporter European – ediţia de toamnă 2010.
Scopul concursului

Prin intermediul acestui concurs, jurnaliştii sunt încurajaţi să contribuie la o mai largă dezbatere şi analiză a temelor legate de integrarea europeană a României. Materialele înscrise în aceasta ediţie a concursului trebuie să aibă ca temă extinderea spaţiului Schengen cu Bulgaria şi România, prevăzută pentru luna martie 2011.

Cui se adresează

La concurs sunt invitaţi să participe jurnaliştii din presa scrisă, radio, televiziune şi presa electronică, cu materiale publicate sau difuzate în perioada 1 august – 10 noiembrie 2010. Genurile jurnalistice vizate pentru fiecare secţiune sunt:

– presă scrisă: analiză, comentariu, editorial;

– radio: dezbatere, talk-show, editorial;

– televiziune: dezbatere, talk-show, reportaj, film documentar;

– presă electronică: analiză, comentariu.

Criteriile de selecţie

Criteriile de selecţie care vor sta la baza jurizării sunt: acurateţea informaţiei, originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul, obiectivitatea abordării şi capacitatea temei alese de a genera dezbatere publică.

Jurizare

Juriul va fi format din specialişti mass-media şi reprezentanţi ai instituţiilor europene din România (unul din partea Biroului de Informare al Parlamentului European şi unul din partea Reprezentanţei Comisiei Europene). Sesiunea de jurizare va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie. Juriul va avea în vedere selectarea, în măsura în care este posibil, a câte unui câştigător pentru fiecare din categoriile mass-media menţionate. Sesiunea de jurizare va fi urmată de publicarea unui comunicat cu numele câştigătorilor.

Premii

Câştigătorii selectaţi (maximum trei jurnalişti) vor fi premiaţi cu echipamente informatice utile pentru activitatea lor zilnică.

De asemenea, câştigătorilor li se va oferi oportunitatea să efectueze o vizită la Bruxelles sau Strasbourg pentru întâlniri/interviuri cu membri ai Parlamentului European şi cu oficiali ai Comisiei Europene. Costurile vizitei (avion – clasa economic şi diurnă pentru acoperirea costului cazării) vor fi decontate de către organizatori după realizarea vizitei.

Înscriere şi termene limită

Pentru înscriere sunt necesare:

– presă scrisă: materialul propus şi publicaţia în care acesta a apărut;

– radio: înregistrarea în format electronic sau transcriptul materialului şi al emisiunii în care a fost difuzat;

– televiziune: înregistrarea în format electronic sau transcriptul materialului şi al emisiunii în care a fost difuzat;

– presă electronică: materialul propus şi denumirea site-ului unde a apărut.

Candidaţii sunt rugaţi să trimită materialele în formă tipărită + anexe, prin poştă sau curier, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, str. Vasile Lascăr 31,020492 Bucureşti, în plic cu menţiunea: “Pentru concursul REPORTER EUROPEAN” sau în format electronic, tot cu menţiunea “Pentru concursul REPORTER EUROPEAN”, pe adresa comm-rep-ro@ec.europa.eu .

Candidaţii sunt rugaţi să includă în dosarul de candidatura datele de contact personale: nume şi prenume, adresa poştală, telefon şi e-mail.

Termenul limită pentru transmiterea materialelor este 15 noiembrie 2010, data poştei.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol