Programul ”Europa, casa noastră”, din nou la Baia Mare

Luni, 25 martie 2013 comunicatorii campaniei naţionale „Europa, casa noastră” au avut întâlniri cu elevii din clasele IX-XI de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Baia Mare. Europa, casa noastră este o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanţei Comisiei Europene în România derulată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

D-na Claudia Oprescu  a prezentat elevilor băimăreni informaţii utile despre concursul “Lider european” care îi încurajează pe liceeni să-şi îndrepte atenţia asupra comunităţii în care trăiesc, să identifice probleme ale comunităţii şi să implementeze proiecte pentru rezolvarea acestora. În cadrul prezentării elevii au avut ocazia să afle informații despre cum pot susține o prezentare reușită în public si leadership, dar şi despre importanța implicării în viața comunității .

D-na Alina Popescu, invitată la acestă activitate, director executiv de la YMCA Baia Mare, a discutat cu elevii despre derularea  activităţilor  prin voluntariat din Baia Mare, dar şi din Europa. Prezentarea a fost susţinută şi de un tânăr voluntar din Franţa, care printr-un program de tineret, se află în ţara noastră pentru un stagiu.

Tematica întâlnirii a fost susţinută de d-na Elena Rusu, profesor la Liceul Teoretic Emil Racoviţă , care a prezentat proiectele derulate în cadrul campaniei ,,Europa, casa noastră” în 2012 şi 2013.

Coordonatorii activităţii au fost prof. Elena Rusu, prof. Tatiana Cauni Coc şi Călin Nechita, alături de conducerea unităţii şcolare, director prof. Mariana Pop şi director adjunct, prof. Ilieşiu Felicia.

Material realizat de prof. Elena Rusu

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol