Dacian Cioloș, consilier special pentru securitatea alimentară

Dacian Cioloș, consilier special pentru securitatea alimentarăPreședintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a desemnat pe domnul Dacian Cioloș în funcția deconsilier special privind securitatea alimentară internațională.

În calitate de consilier special al președintelui Juncker, domnul Cioloș va colabora strâns cu diferiți membri ai Comisiei Europene în ceea ce privește contribuția Uniunii Europene la soluționarea acestei provocări globale. Domnul Cioloș nu va fi remunerat pentru activitatea depusă în noua sa calitate.

Președintele Juncker a declarat: “Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, populația mondială în creștere și schimbările climatice ne reamintesc că securitatea alimentară este o provocare importantă, pentru care Uniunea Europeană trebuie să găsească soluții. Dacian Cioloș are o vastă experiență în domeniul securității alimentare și consider că este persoana potrivită să mă consilieze pe această importantă temă.”

Context

Dacian Cioloș a ocupat funcția de comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală în perioada 2010–2014. În timpul mandatului, el a coordonat reforma Politicii Agricole Comune pentru perioada 2014-2020.

Pagini Utile

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol