Consultare publică privind brevetele și standardele legate de drepturile de proprietate intelectuală

Consultare publică privind brevetele și standardele – Un cadru modern pentru standardele legate de drepturile de proprietate intelectualăPărțile interesate pot aduce în atenția Comisiei opiniile lor în ceea ce privește funcționarea cadrului actual de reglementare, precum și asupra modului în care ar trebui să evolueze acesta astfel încât să se asigure eficiența standardizării într-un climat economic și tehnologic mereu în schimbare.

Termen-limită: 15 februarie 2015; Grup țintă: cetățenii, companiile, organizațiile, autoritățile publice și alte părți interesate. Scopul consultării – obținerea de informații și opinii cu privire la standardizare și instrumentele ce protejează drepturile de proprietate intelectuală (DPI), cum ar fi brevetele.

Standardizarea este procesul voluntar de dezvoltare, pe baza unui consens între părțile interesate, a specificațiilor tehnice din anumite domenii. Stabilirea standardelor se face în cadrul organismelor europene și internaționale de standardizare (cum ar fi ETSI, CEN, CENELEC, ITU, ISO, IEC), dar și în cadrul altor organizații și foruri sau consorții la nivel național, european sau internațional. Multe standarde cuprind tehnologii care sunt protejate de brevet. Autoritățile publice și comunitatea de standardizare au dezvoltat reguli și practici pentru a asigura eficiența licențelor a acestor brevete legate de standarde.

Puteți răspunde la toate întrebările din chestionar sau doar la unele dintre ele. În acest din urmă caz, trebuie să menționați care este/sunt întrebarea/întrebările la care faceți referire în contribuția dvs.

Puteți trimite opinia dumneavoastră la următoarea adresă de e-mailENTR-SEP@ec.europa.eu

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol