Concurs pentru alegerea numelui noului Program UE de Cercetare și Inovare

Dacă sunteți cercetător, inginer, om de afaceri, student sau pur și simplu o persoană inovatoare sau creativă, puteți să propuneți, până la data de 10 mai, un nume relevant, atrăgător și ușor de reținut pentru noul Program UE de Cercetare și Inovare, ce urmează a fi introdus după 2013.

Concursul lansat pe 28 martie de Comisia Europeană este legat de consultarea părților interesate, organizată în prezent de Comisie, cu referire la Cartea sa Verde privind noul program care va sta la baza inițiativei „Uniunea Inovării” și a strategiei Europa 2020.

Comisia propune un mod mai inteligent de a susține cercetătorii și persoanele inovatoare din Europa, pentru a încuraja excelența și pentru a se asigura că ideile bune pătrund pe piață și generează creștere economică durabilă și noi locuri de muncă.

Noul program se va baza pe un „Cadru strategic comun” care reunește diferite tipuri de finanțare într-un mod coerent și flexibil.  Astfel, finanțarea cercetării va putea fi adaptată pentru a răspunde provocărilor globale și pentru a aduce o contribuție substanțială la strategia generală Europa 2020.

Formalitățile administrative inutile vor fi eliminate și modul de participare va fi simplificat. Comisia caută deci un nou nume și, cu ajutorul unui juriu alcătuit din personalități distinse, va alcătui o listă scurtă de posibile nume pe baza sugestiilor primite. Propunerile vor fi apoi supuse votului pe internet.

Numele câștigător va fi anunțat de către comisarul Geoghegan-Quinn la conferința care va avea loc în data de 10 iunie, la Bruxelles, și care va încheia consultarea în curs privind Cadrul Strategic Comun.

Câștigătorul va beneficia de o călătorie gratuită la Bruxelles pentru a participa la Conferința Europeană privind Inovarea care va avea loc la sfârșitul acestui an. El/ea se va întâlni cu comisarul și cu alte personalități din mediul politic, științific și de afaceri.

Propunerile pentru noul nume pot fi trimise până la data de 10 mai 2011 la adresa
http://ec.europa.eu/research/csfri/index_en.cfm?pg=younameit, adresă la care poate fi consultat și regulamentul concursului.

8 Responses la “Concurs pentru alegerea numelui noului Program UE de Cercetare și Inovare”


 1. Costea Agnes Ildico

  Nume:”Impreuna pentru tine” sau :”Maine incepe azi”

 2. Bogatu-Ion Nicoleta

  “Deschide noi orizonturi”; “Explorează lumea din jur”;
  “Impreună construim idealul”; “Acces la inovare”

 3. Bogatu-Ion Nicoleta

  “Cerceteaza, inoveaza, natura cu tine lucreaza”

 4. Bogatu-Ion Nicoleta

  “Cercetarea, inovarea, mână-n mână cu schimbarea”

 5. Bogatu-Ion Nicoleta

  “Începutul de acum este viitorul de mâine”

 6. Marga

  Felicitari pentru idei!
  Trebuie sa va inscrieti dumneavoastra pe site-ul concursului si sa transmiteti personal propunerile!
  Propunerile pentru noul nume pot fi trimise până la data de 10 mai 2011 la adresa
  http://ec.europa.eu/research/csfri/index_en.cfm?pg=younameit, adresă la care poate fi consultat și regulamentul concursului.

  Succes!

 7. Bogatu-Ion Nicoleta

  “Impreună pentru schimbare” “Dăm mâna penntru inovare”

  “Mereu deschisi catre nou”

 8. Bogatu-Ion Nicoleta

  “Impreună descoperim viitorul!”