𝗥𝗲𝗴𝘂𝗹𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 Inteligența Artificială

🇪🇺Comisia a propus ieri noi norme și măsuri menite să transforme Europa în polul mondial al unei inteligenței artificiale (𝐈𝐀) de încredere. Îmbinarea primului 𝗰𝗮𝗱𝗿𝘂 𝗷𝘂𝗿𝗶𝗱𝗶𝗰 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗜𝗔 cu un nou 𝗽𝗹𝗮𝗻 𝗰𝗼𝗼𝗿𝗱𝗼𝗻𝗮𝘁 cu statele membre va garanta siguranța și drepturile fundamentale ale cetățenilor și ale întreprinderilor, consolidând totodată adoptarea 𝐈𝐀, precum și investițiile și inovarea în domeniul IA în întreaga UE.
Această abordare va fi completată de noile reglementări privind echipamentele tehnice, care, prin adaptarea normelor de siguranță, urmăresc să sporească încrederea utilizatorilor în noua generație versatilă de produse.
Datorită noului 𝗥𝗲𝗴𝘂𝗹𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗜𝗔, europenii vor putea avea încredere în oportunitățile pe care le oferă IA. Normele proporționale și flexibile vor aborda riscurile specifice pe care le prezintă sistemele de IA și vor stabili cele mai înalte standarde pe plan mondial. 𝗣𝗹𝗮𝗻𝘂𝗹 𝗰𝗼𝗼𝗿𝗱𝗼𝗻𝗮𝘁 prezintă schimbările de politică și investițiile necesare la nivelul statelor membre pentru a consolida poziția de lider a Europei în dezvoltarea unei IA centrate pe factorul uman, durabile, sigure, favorabile incluziunii și de încredere.
Noile norme vor fi aplicate direct în același mod în toate statele membre, pe baza unei definiții a 𝐈𝐀 adaptate exigențelor viitorului, și urmează o abordare bazată pe riscuri:
𝑅𝑖𝑠𝑐 𝑖𝑛𝑎𝑐𝑐𝑒𝑝𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙
𝑅𝑖𝑠𝑐 𝑟𝑖𝑑𝑖𝑐𝑎𝑡
𝑅𝑖𝑠𝑐 𝑙𝑖𝑚𝑖𝑡𝑎𝑡
𝑅𝑖𝑠𝑐 𝑚𝑖𝑛𝑖𝑚
𝗣𝗹𝗮𝗻𝘂𝗹 𝗰𝗼𝗼𝗿𝗱𝗼𝗻𝗮𝘁 actualizat va utiliza fondurile alocate prin intermediul programelor 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗮 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆ și 𝗢𝗿𝗶𝘇𝗼𝗻𝘁 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗮, precum și prin intermediul 𝗠𝗲𝗰𝗮𝗻𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗱𝗿𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗿𝗲𝘇𝗶𝗹𝗶𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆, care prevede un obiectiv de 20 % pentru cheltuielile din domeniul digital și prin programele politicii de coeziune.
ℹPentru mai multe detalii legate de acest subiect, puteți găsi la următorul link:
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol