Ziua Europei la Colegiul Tehnic ”Carmen Sylva” Baia Mare

Elevi ai clasei a X-a B, îndrumați de doamna profesoară Lăcrimioara Verdeș, au sărbătorit Ziua Europei pe 11 mai 2011, împreună cu colegi și profesori invitați din alte clase și cu reprezentanți ai Centrului Europe Direct Maramureș.

Tinerii au pregătit un scurt program artistic dedicat Zilei Europei și scurte prezentări foarte originale și educative despre istoria și simbolurile UE, dar și cu informații interesante și inedite despre statele membre.
Galerie FOTO:
http://europedirect.cdimm.org/CarmenSylva/album/index.html

Reprezentanții Centrului Europe Direct Maramureș au felicitat echipa Colegiului ”Carmen Sylva”, compusă din Anamaria Lucaciu și Maria Ioana Nechita, care au prezentat Tradiții și Meșteșuguri Românești la Concursul ”Să protejăm patrimoniul european” și au obținut Locul I din partea Juriului. Și aici a fost amenajat un stand de informare pe teme europene și participanții au primit Agenda Europa 2011-2012 și obiecte promoționale.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții Europe Direct au prezentat elevilor și cadrelor didactice drepturile de care beneficiem în calitate de cetățeni europeni și cum putem beneficia de acestea.

În final, participanții au fost invitați să servească bucate tradiționale românești, pregătite de gazde.

Acțiunea elevilor din clasa a X-a B – Clegiul ”Carmen Sylva” a fost organizată ca parte a Campaniei ”Europa, casa noastră” inițiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România: http://www.europacasanoastra.ro/

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol