Lansăm Concursul de artă plastică, Ediția a II-a: ”Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru

Centrul Europe Direct Maramureș, din cadrul Fundației CDIMM Maramureș, vă invită să participați la Concursul de artă plastică „Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”, dedicat copiilor și elevilor din județul Maramureș.

Centrul Europe Direct Maramures_Invitatie concurs desen 2015
Formular_participare_Concurs Desen 2015

Concursul din acest an se află la a doua ediție și este organizat cu prilejul Anului European pentru Dezvoltare 2015. Prima ediție a fost Concursul de desen cu tema ”EU trăiesc sănătos” și s-a desfășurat în primăvara anului 2014, de Ziua Europei, când am organizat o expoziție cu cele peste 140 lucrări înscrise în concurs și am premiat lucrările câștigătoare la Secțiunile JURIU și FACEBOOK.

Obiectivele Concursului de artă plastică „Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru” sunt: conștientizarea cu privire la problemele globale ale prezentului, promovarea unei implicări active pentru a genera schimbare și progres, dezvoltarea creativității și simțului artistic, precum și stimularea spiritului competițional în rândul copiilor și elevilor maramureșeni.

TEME: Educație pentru schimbare; Multiculturalism; Diversitate; Nediscriminare; Egalitate în lume; Pace; Eradicarea sărăciei; Ajutor pentru dezvoltare; Solidaritate; Lumea în viitor etc.

Grup țintă – copii și elevi din județul Maramureș:
I.     Copii de grădiniță;
II.    Elevi din ciclul primar;
III.   Elevi din ciclul gimnazial;
IV.    Elevi din ciclul liceal.

Regulament. Participanții la concurs vor realiza un DESEN sau PICTURĂ:
– format A4 (grădiniță și ciclul primar);
format A4 sau A3 (ciclul gimnazial și liceal);
– conținutul desenului/picturii: creație originală;
– mesajele pot fi în limba română + alte limbi oficiale ale UE (mesajul în limba română este obligatoriu);
– lucrările pot fi realizate și în echipă: echipele vor fi formate din maxim 2 copii/elevi și maxim 1 coordonator din partea grădiniței/școlii/liceului;
– pe fiecare desen/pictură vor fi menționate lizibil (pe fața lucrării, în partea de jos, pe colț): titlul lucrării; numele și prenumele realizatorilor; grupa și vârsta (copii de grădiniță) / clasa și vârsta (elevi); unitatea de învățământ.

Desenele/Picturile vor fi transmise personal sau prin poștă, în original, la sediul Centrului Europe Direct Maramureș și în plus, vor fi transmise în fișier digital (jpg) nu mai mare de 4 MB, însoțite de Formularul de participare completat în WORD.

Termenul limită de transmitere a lucrărilor (original și electronic): vineri, 24 aprilie 2015.

Lucrările înscrise în concurs vor fi postate până pe 1 mai 2015, pe Website-ul Centrului: http://europedirect.cdimm.org/ și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectMaramures și vor putea fi votate on-line, până pe 20 mai 2015.

Expoziția cu lucrările înscrise în concurs va avea loc de Ziua Europei, în cadrul Conferinței „Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”, organizată de Centrul Europe Direct Maramureș, pe 8 mai 2015. Lucrările expuse vor putea fi votate de către participanții la conferință.

Festivitatea de premiere va avea loc la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie 2015. Premii și diplome vor fi acordate atât pentru lucrările votate de participanții la conferință, cât și pentru desenele/picturile care au primit cele mai multe Like-uri pe Facebook, la toate secțiunile: grădiniță; ciclul primar; ciclul gimnazial; ciclul liceal. Premiile constau în obiecte promoționale. Toți copiii și tinerii înscriși în concurs și profesorii coordonatori vor primi diplome de participare.

Vă aşteptăm să ne transmiteți desenul/pictura realizată de echipa dumneavoastră, în format ORIGINAL și ELECTRONIC (jpg, max 4MB), împreună cu Formularul de participare atașat (vă rugăm să-l completați în WORD), până vineri, 24 aprilie 2015.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la:
Centrul Europe Direct Maramureş – Fundaţia CDIMM Maramureş
Bd. Traian 9-16, 430211 Baia Mare
Tel/Fax: 0262.224.870, 222.409, 221.380
Email: europedirect@cdimm.org, marga@cdimm.org
Web: http://europedirect.cdimm.org/
Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectMaramures

3 Responses la “Lansăm Concursul de artă plastică, Ediția a II-a: ”Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”


  1. Invitație la Conferința ”Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru” pe care o organizăm cu prilejul Zilei Europei 2015 at Centrul Europe Direct Maramures

    […] din cadrul Fundației CDIMM Maramureș, le organizează cu prilejul Zilei Europei 2015: – Concurs de arta plastică ”Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”. Termen de tranmsitere a lucrărilor: 24 aprilie 2015 – Conferința ”Lumea noastră, demnitatea […]

  2. Evenimentele pe care le organizăm de Ziua Europei 2015 – termene limită at Centrul Europe Direct Maramures

    […] 24 aprilie, Concursul de arta plastică ”Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru” […]

  3. Concursul de desen, Ediția 2015 – NOUTĂȚI at Centrul Europe Direct Maramures

    […] Concursul de artă plastică „Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru” organizat de Centrul Europe Direct Maramureș cu prilejul Zilei Europei 2015 și dedicat Anului […]