Concursul ”Sunt cetățean european!” pentru elevi ai claselor IB și a II-a A de la Școala ”Octavian Goga” Baia Mare

Cu prilejul activităților desfășurate în Săptămâna ”Școala Altfel”, reprezentanții Centrului Europe Direct Maramureș am mers pe 4 aprilie 2013 în vizită la Școala cu clasele I-VIII ”O. Goga” Baia Mare pentru a ne întâlni cu elevii din clasa IB și clasa a II-a A, coordonați de doamnele profesor Elena Pustai Codreanu și Onorica Dorca.

Fotografii: http://europedirect.cdimm.org/goga2013/album/index.html

Pentru început, împreună cu copiii am vizionat filmulețe educative și am discutat despre valori europene și comportamentul nostru în școală, în familie și în societate.

După câteva exerciții de energizare, micuții elevi au participat la Concursul ”Sunt cetățean european” în cadrul căruia și-au demonstrat cu entuziasm cunoștințele despre Uniunea Europeană, într-un mod adecvat vârstei lor. Testul grilă nu a reprezentat nicio problemă pentru elevii de clasa I, deși abia acum învață să scrie și să citească.

În timp ce lucrările au fost corectate, copiii au făcut conoștință cu secțiunea Colțul copiilor de pe site-ul Europa: http://europa.eu/kids-corner/index_ro.htm și au testat câteva dintre jocurile on-line.

La finalul întâlnirii toți copiii au fost răsplătiți cu diplome și cărți educative primite de la Uniunea Europeană.

Fotografii: http://europedirect.cdimm.org/goga2013/album/index.html

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol