3 Profesori din Maramureș, premiați de Comisia Europeană în cadrul campaniei ,,Europa, casa noastră“ 2012
1. Prof. Elena Rusu – Baia Mare (Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” și Colegiul Tehnic ”Aurel Vlaicu”) – proiectul ,,Fotbal antirasism”. Acesta este al treilea premiu obținut de doamna profesoară în cadrul campaniei derulate de Chelagate România. Primul premiu a fost obținut în 2011, în cadrul concursului de proiecte, iar al doilea – în cadrul concursului “Poveşti europene pentru bunicii mei” cu eleva Rusu Cristina (Șc. cu cls I-VIII ,,Avram Iancu” Baia Mare).
2. Prof. Pop Mirela Emilia – Băsești (Școala cu clasele I-VIII BĂSEȘTI) – proiectul ,,Săptămâna Europei la Școala Băsești”
3. Prof. Dan Șovan – Moisei (Școala Gimnazială Nr. 1 Moisei) care a desfășurat mai multe activități cum ar fi: ,,Despre energie pentru cei mici, Solidaritate între generatii, Planteză un copac pentru pace, Sanitarii pricepuți, Mai mult verde”etc.
Cei 3 profesori au participat în perioada 9-11 ianuarie 2013, la o vizită de informare la Comisia Europeană de la Bruxelles.
,,A fost o experiență unică. Am întâlnit alte cadre didactice din țară, cu care am discutat despre activitățile europene în derulare și am planificat altele noi. Am întâlnit oameni deosebiți, interesați de progres, cu o viziune inovatoare asupra viitorului. Mulțumim Comisiei Europene pentru oportunitatea pe care ne-au oferit-o de a participa într-un asemenea proiect.” (prof. Elena Rusu)
,,Europa, casa noastră” este o campanie de informare şi comunicare anuală menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.
Elevii au fost invitati sa organizeze ei înşişi cel puţin două acţiuni pe teme europene prin care să-si afirme spiritul de echipă şi capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni (alţi elevi, părinţi, profesori, persoane din comunitate etc.) care să lucreze împreună pentru susţinerea unor programe de voluntariat, ecologie, incluziune socială, etc.
In evaluarea finală au intrat circa 300 de rapoarte din toată țara. Criteriile care au fost luate în calcul în evaluarea lor au fost: impactul acțiunii (număr de elevi implicați în acțiuni, număr de activități desfășurate, mediatizare în presă, implicarea comunității); originalitatea și interactivitatea temei (cât de originală a fost abordarea temei, cât de mult au fost implicați elevii în actiunea respectivă); invitații speciali implicați (număr de invitați, notorietate).
Profesorii coordonatori ai celor mai interesante 25 de proiecte au fost premiați cu o excursie la Bruxelles.
Mai multe informații veti gasi la adresa: http://www.europacasanoastra.ro/evaluarea-final