Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru accesarea submăsurii 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

Submăsura 6.3 are ca scop creşterea orientării către piaţă şi a veniturilor exploataţiilor agricole de mici dimensiuni.

Solicitanţii eligibili trebuie să se încadreze într-una din formele de organizare de mai jos la data depunerii Cererii de finanțare, indiferent de data înființării formei respective de organizare:

• persoană fizică înregistrată şi autorizată;
• societate cu răspundere limitată cu asociat unic/ majoritar;
• În categoria SRL-uri este inclusă și microîntreprinderea înființată de întreprinzătorul debutant („societate cu răspundere limitată – debutant” sau „S.R.L. – D.”).

Acest apel este dedicat atât proiectelor depuse la nivel național cât și solicitanților din arealul vizat de Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării SIDD (DD).
Sprijinul public nerambursabil se acordă pentru o perioadă de maximum 3/5* ani (*perioada de 5 ani se aplică doar pentru sectorul pomicol) și este de 15.000 de euro, procentul de finanțare nerambursabilă fiind de 100%.

Ghidul în consultare: http://bit.ly/DescarcareGhid

Propunerile și sugestiile cu privire la ghidul lansat in consultare publică pot fi depuse până la data de 29 iunie 2019 pe adresa consultare@afir.info

Sursa: http://bit.ly/GhidCnsultareAccesareSubmăsura6-3

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol