Vizionări interactive de film „EUandMe”

Marți, 21.05.2019, Colegiul Tehnic „George Barițiu” din Baia Mare ne-a fost gazdă în organizarea unei vizionări de scurtmetraje realizate de Comisia Europeană.
Ziua de Joi, 23.05.2019, a fost o zi foarte activă în organizarea de evenimente în unitățile de învățământ din orașul Baia Mare, dar cu multă deschidere și plăcere am fost alături de peste 100 de tineri de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare la vizionarea de scurtme-traje #EUandME și o scurtă dezbatere pe teme europene.
Centrul Europe Direct Maramureş, din cadrul Fundației CDIMM Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș – entitate afiliată în proiect, a organizat Joi, 23 mai 2019, la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare o vizionare de scurtmetraje și o scurtă dezbatere pe teme europene.
La toate aceste evenimente s-au vizionat câte 3 dintre scurtmetrajele realizate de către Comisia Europeană: Singuraticul, regizat de Tomasz Konecki; Pensiunea vie, regizat de Matthias Hoene; Oona, regizat de Zaida Bergroth.
Discuțiile ulterioare s-au desfășurat în jurul tematicilor din cele 3 filme, respectiv oportunități și drepturi în era digitală – comerț online/drepturile consumatorilor, mobilitate în interiorul UE, sustenabilitate și protecția mediului înconjurător. La final am vizionat două clipuri legate de beneficiile garantate de apartenența la Uniunea Europeană și rolul Parlamentului European/modul de participare la alegerile de duminică 26 mai din România!
Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat în realizarea acestor evenimente și participarea activă!

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol