#Repost @europeancommission

La data de 09 Aprilie sărbătorim cultura romilor și ne amintim istoria lor, care a fost parte integrantă a Europei timp de secole. În ciuda faptului că sunt minoritatea cea mai numeroasă din Europa, comunitățile de romi sunt în continuare victimele discriminării și marginalizării la scară largă. Acest lucru le împiedică să se bucure de drepturile lor fundamentale la educație, încadrare în muncă, locuințe decente sau servicii medicale de bază.”
(declarație comună, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor din data de 8 aprilie, a prim-vicepreședintelui Frans Timmermans și a comisarilor Johannes Hahn, Marianne Thyssen, Vĕra Jourová și Corina Creţu).
Romii sunt minoritatea cea mai numeroasă din Europa – în UE trăiesc 6 milioane de romi și alte 4 milioane în țările implicate în procesul de aderare (Muntenegru, Serbia, Macedonia de Nord, Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo și Turcia). Cu toate acestea, romii s-au confruntat de mult timp cu inegalități, excluziune socială, discriminare și marginalizare.
.
Uniunea Europeană promovează o societate în care tratamentul egal este norma pentru fiecare și toate minoritățile.

#InternationaRomaDay #EU #StrongerTogether #UnitedInDiversity #ThisIsWhoWeAre
#NoHateRomania #RespectDiversity #NoMoreHateCrimes #StopDiscrimination
#fărăură

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol