Campania “Vrem aer curat în Baia Mare” Ediţia a III-a

Centrul Europe Direct Maramureş va organiza acţiunea de plantare de arbori şi arbuşti pentru al 3-lea an consecutiv, în cooperare cu Consiliile Locale pentru Copii şi Tineri şi Primăria Baia Mare, pe 15 aprilie 2010.

Ca şi în anii anteriori, dorim să fie o acţiune de amploare, care să implice copii şi tineri din cât mai multe şcoli şi licee din oraşul nostru.

În anul 2008, campania s-a derulat în zona Casei Tineretului şi am plantat în jur de 15 copăcei, iar la chemarea noastră au răspuns 100 de participanţi.

În anul 2009, acţiunea noastră a avut un mai mare impact educativ şi social, şi a contribuit efectiv la protecţia mediului prin plantarea a în jur de 70 de arbori şi arbuşti în zona ASSOC Baia Mare. Cei 200 de participanţi, tineri şi copii din CLCT şi coordonatorii lor din Primăria Baia Mare, elevi şi profesori din şcoli şi licee băimărene, precum şi tinerii asistaţi de la ASSOC, au avut prilejul de a se întâlni şi de a lucra împreună nu numai pentru plantare, dar şi pentru curăţirea zonei.

Dat fiind succesul acţiunilor din anii anteriori, vom organiza şi în 2010 campania “Vrem aer curat în Baia Mare” Ediţia a III-a, pe 15 aprilie 2010. Locaţia o vom stabili împreună cu Serviciul Public de Ambient Urban din cadrul Primăriei Baia Mare şi o vom comunica în cursul săptămânii viitoare. De asemenea, aşteptăm sugestii din partea tuturor celor care doresc să se implice, pentru o locaţie potrivită de a planta în jur de 70 de arbori şi arbuşti pe raza oraşului nostru.
Mulţumim pentru sprijin şi invităm şcolile şi liceele băimărene să participe la acţiunea ecologistă prin care dorim să facem ceva concret pentru a trăi într-un mediu mai curat, dar şi de a fi un exemplu pentru alţi cetăţeni de a se implica în astfel de activătăţi şi de arăta că ne pasă.
Aşteptăm confirmări de participare până pe 12 aprilie 2010.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol