Broşura “Tratatul de la Lisabona – Europa cetăţenilor”

Centrul Europe Maramureş o pregătit un nou material de informare – broşura “Tratatul de la Lisabona – Europa cetăţenilor“. Misiunea centrelor Europe Direct este de a prezenta cetăţenilor, pe plan local informaţiile europene de actualitate. Tratatul de la Lisabona a intrat în vigoare la data de 1 decembrie 2009. Acesta pune la dispoziţia Uniunii Europene instituţii moderne şi metode de lucru optimizate pentru a face faţă provocărilor contemporane.

Într-o lume în evoluţie rapidă, europenii aşteaptă de la UE abordarea unor probleme precum globalizarea, schimbările climatice şi demografice, securitatea şi energia. Tratatul de la Lisabona consolidează democraţia în UE, precum şi capacitatea acesteia de a promova, zi de zi, interesele cetăţenilor săi. De aceea, Centrul Europe Direct Maramureş aduce în atenţia maramureşenilor şi această temă de interes pentru toţi europenii, prin prezentarea pe scurt a prevederilor din Tratatul de la Lisabona.

Broşura

În secţiunea Publicaţii puteţi consulta toate materialele de informare pe teme europene pregătite de Centrul Europe Direct Maramureş în 2008 şi 2009, precum şi lista publicaţiilor noi din Biblioteca Fundaţiei CDIMM Maramureş.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol