Premiu UE pentru jurnalism în domeniul sănătăţii

Comisia Europeană lansează cel de-al doilea premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care se va acorda jurnaliştilor pentru articole publicate în presa scrisă şi pe internet. Premiul face parte din campania „Europa pentru pacienţi”, lansată în septembrie 2008.
Obiectivul său este de a stimula şi de a recompensa jurnalismul de înaltă calitate care creşte nivelul de sensibilizare cu privire la asistenţa medicală şi drepturile pacienţilor. Premiul din acest an urmează primului premiu pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care a atras peste 460 de articole redactate de jurnalişti de pe întreg teritoriul Uniunii Europene.
Câştigătorii vor primii premii în bani în valoare de 5 000 EUR pentru primul loc, 3 000 EUR pentru locul doi şi 2 000 EUR pentru locul trei. Toţi finaliştii naţionali vor fi invitaţi la Bruxelles în toamna anului 2010 pentru a participa la un seminar media pe teme de sănătate la nivel UE. Premiul UE pentru jurnalism în domeniul sănătăţii a fost lansat pentru prima dată în 2009.
Anul trecut, câştigătoarea primului loc a fost Estelle Saget (Franţa) cu un articol intitulat „Schizofrenia explicată familiei şi prietenilor”, publicat în „L’Express”. Audre Srebaliene (Lituania) a câştigat locul al doilea cu articolul său, „Soră de sânge”, publicat în „Savaitinis zurnalas”, iar Emilia Chiscop (România) a câştigat premiul al treilea cu articolul „O tulburătoare poveste despre voinţă şi curaj”, publicată in „Ziarul de Iaşi”.
Jurnaliştii sunt invitaţi să îşi trimită articolele publicate în presa scrisă sau pe internet între 16 iunie 2009 şi 1 iulie 2010 prin intermediul unui formular de înscriere online. Competiţia se încheie la miezul nopţii de 1 iulie 2010.
http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/2010/index_ro.htm

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol