Ziua Internațională a Planetei Pământ

🌏În fiecare an pe 22 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Planetei Pământ (sau Ziua Pământului), instituită de ONU, în 2009, pentru a ne reaminti fiecăruia că Pământul și ecosistemele sale ne oferă condițiile pentru întreținerea vieții.
📆Ziua Pământului este despre unitate. Acum 50 de ani, pe 22 aprilie 1970, 20 de milioane de persoane și-au manifestat solidaritatea și îngrijorarea pentru Planetă.
😷Anul aceste privind lumea dintr-o altă perspectivă, dar să nu uităm că schimbările climatice sunt una dintre cele mai mari provocări ale societăților în care trăim.
🇪🇺Uniunea Europeană este ferm angajată în combaterea schimbărilor climatice și conservarea biodiversității.
🔹Pactul ecologic european își propune să îmbunătățească bunăstarea cetățenilor.
🔹Întreprinderea măsurilor necesare pentru ca Europa să devină neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei și pentru protejarea habitatului nostru natural va fi benefică pentru oameni, pentru planetă și pentru economie. 🔹Nimeni nu va fi lăsat în urmă.
🔹Pactul Ecologic European este foaia de parcurs în acțiunea de transformare a economiei UE într-una sustenabilă. Asta se va întâmpla prin transformarea provocărilor legate de climă și mediu în oportunități în cadrul tuturor sectoarelor de politică publică și configurarea unei tranziții corecte și incluzive.
ℹ️Citește mai multe despre Pactul ecologic european la următorul link scurt: http://bit.ly/CEGreenDeal

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol