Investiții de aproape 1,6 miliarde de euro în sectorul agriculturii și bioeconomiei

🔔Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții (BEI) au anunțat lansarea unei noi inițiative de finanțare care își propune să deblocheze investiții de aproape 1,6 miliarde de euro în sectorul agriculturii și bioeconomiei.
🔹Finanțarea își propune să sprijine companiile private care funcționează de-a lungul lanțurilor valorice de producție și prelucrare a alimentelor, a materialelor biologice și a bioenergiei. Programul va contribui la menținerea și crearea de locuri de muncă în zonele rurale și, prin urmare, va promova dezvoltarea rurală și integrarea teritorială în întreaga UE.
🔹Programul de împrumuturi garantate va permite accesarea de credite directe pentru investiții private cuprinse între 15 și 200 de milioane de euro, în cadrul cărora valoarea împrumuturilor BEI sunt cuprinse între 7,5 și 50 de milioane de euro. 💶📊
🔹Investițiile țintă vin să susțină protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor naturale, energiile regenerabile, inovarea, competitivitatea și eficiența energetică.
ℹ️Știrea completă și alte trimiteri aici: https://bit.ly/AgricBEI

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol