Vizită de informare la Consiliul Local al Tinerilor Baia Mare – 20 martie 2014

Centrul Europe Direct Maramureș a participat la întâlnirea săptămânală din 20 martie 2014, a Consiliului Local al Tinerilor Baia Mare (CLT), la invitația dlui Dan Carpov – coordonator CLT din partea Primăriei Baia Mare. În cadrul CLT Baia Mare activează consilieri aleși dintre elevii liceelor băimărene și elevi voluntari. La întâlnirea din 20 martie au participat și studenți la Facultatea de Mediu a Centrului Universitar Nord Baia Mare, precum și Mariana Popescu – responsabil compartiment Mediu – Primăria Baia Mare.

Cu acest prilej, reprezentantul Centrului Europe Direct Maramureș a prezentat Concursul de materiale de promovare pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 și a discutat cu cei prezenți despre celelalte activități pe care Centrul Europe Direct Maramureș le va organiza în 2014 și modul de colaborare cu CLT Baia Mare.

Dna Mariana Popescu a prezentat implicarea municipiului Baia Mare în Competiția ”Ora Pământului” și a fost stabilită cooperarea cu tinerii din CLT și cu Centrul Europe Direct Maramureș pentru organizarea de acțiuni prin care comunitatea băimăreană să contribuie activ la protecția mediului și să promoveze dezvoltarea durabilă. Pe 29 martie 2014, la ora 20.30, în Municipul Baia Mare se vor stinge luminile pentru a marca ”Ora Pământului”.

Campania Earth Hour de anul acesta cuprinde astfel două provocări principale: una adresată orașelor din România de a organiza acțiuni diverse pentru comunitățile lor, manifestări inspirate din tematica de mediu, pentru a câștiga titlul de Capitala Earth Hour 2014 și o provocare adresată cetățenilor, la nivel individual, de a trece la o sursă nepoluantă de energie și de face și alte schimbări în stilul de viață.

În acest an, pe 29 Martie, între orele 20.30-21.30, o dată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esențiale funcționării și deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, este momentul să trecem la o schimbare pozitivă și profundă a modului nostru de a relaționa cu mediul.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol