Vă invităm la Concursul de fotografie dedicat educației și voluntariatului

Centrul Europe Direct Maramureș, din cadrul Fundației CDIMM Maramureș, vă invită să participați la Concursul foto „Programul Erasmus, de 30 de ani schimbă vieți”, organizat cu prilejul aniversării a 30 de ani de la lansarea Programului Erasmus, pentru a evidenția beneficiile proiectelor Erasmus în plan personal, profesional, al dezvoltării organizaționale și în comunitate, precum și pentru a promova educația și voluntariatul ca factori de schimbare și progres în societate. Formular participare_Concurs foto_Programul Erasmus 30_2017

Tema. Fotografii care ilustrează proiecte de succes în domeniul educației și voluntariatului: schimburi de tineri, elevi și cadre didactice; acțiuni cu impact și beneficii pentru comunitate; beneficii ale burselor Erasmus; experiențe personale și profesionale; dezvoltare organizațională etc.

Grup țintă: elevi, studenți, cadre didactice, voluntari români și străini, reprezentanți ONG, instituții școlare și universitare care au activat sau activează în Județul Maramureș și care au implementat, derulează sau sunt implicați în proiecte finanțate prin Programul Erasmus sau alte proiecte/activități educaționale și de voluntariat generatoare de idei, experiențe și evoluții personale, profesionale, organizaționale și în comunitățile maramureșene.

REGULAMENT:

 • Fiecare participant (persoană sau organizație) poate înscrie în concurs cel mult 2 proiecte finanțate prin Programul Erasmus, prin alt tip de finanțare sau nefinanțat, în domeniul educației și/sau voluntariatului.
 • Fiecare proiect va fi ilustrat cu o fotografie (alb-negru sau color), etichetată.
 • Fotografia va fi transmisă în format TIPĂRIT (carton A4) și ELECTRONIC: CENTRATĂ PE FORMAT, CU REZOLUȚII ACCEPTABILE, IMAGINI CLARE ȘI NEDEFORMATE, ETICHETATĂ.
 • Fotografia va fi ETICHETATĂ atât în formatul TIPĂRIT, cât și în cel ELECTRONIC. Eticheta va fi aplicată/poziționată așa încât să nu acopere părți relevante din fotografie. Font recomandat: Arial, 9. Date pe etichetă:
 • Denumire fotografie (mesajul pe care doriți să-l transmiteți – maxim 6 cuvinte) – Boldat
 • Denumirea succintă a proiectului (maxim 6 cuvinte)
 • Perioada de derulare: …; Valoare proiect:… (Euro)
 • Finanțat prin: (Specificați: Programul Erasmus sau Finanțare locală etc. sau Nefinanțat)
 • Beneficiarul de proiect/bursă/etc.: Prenume NUME; Vârsta; Denumire instituție/organizație/Localitate
 • Fotografiile tipărite și etichetate se vor transmite personal sau prin poștă, la Centrul Europe Direct Maramureș.
 • Fotografiile în format electronic se vor transmite prin email, în fișier digital (cu eticheta inclusă în formatul electronic), jpg. nu mai mare de 4 MB, însoțite de Formularul de participare completat. Denumirea fișierului digital, cu fotografia etichetată: Denumire foto_Prenume NUME/Organizație_Localitate. Se poate scana Cartonul A4 (cu fotografia + eticheta) sau se poate realiza un colaj electronic cu fotografia și eticheta.
 • Termenul limită de transmitere a lucrărilor (tipărit și electronic): vineri, 21 aprilie 2017.

IMPORTANT!

MESAJE: Fotografiile vor reprezenta persoane/locuri în ipostaze decente, nedefăimătoare și nediscriminatorii!

DREPTURI DE AUTOR: Prin completarea formularului de participare la concursul foto, participanții declară că fotografiile înscrise în concurs au drepturi de utilizare acordate beneficiarului de proiect și sunt originale, reflectând realitatea. De asemenea, participanții își dau acordul ca fotografiile înscrise în concurs să fie expuse/reproduse în format tipărit sau electronic, de Centrul Europe Direct Maramureș și Fundația CDIMM Maramureș, în scopuri necomerciale, cu specificarea datelor de pe etichetă.

Lucrările înscrise în concurs vor fi postate până pe 15 mai 2017, pe Website-ul Centrului: http://europedirect.cdimm.org/ și pe Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectMaramures și vor putea fi votate on-line, până pe 01 septembrie 2017.

Expoziția cu lucrările înscrise în concurs va avea loc de Ziua Europei, în cadrul Conferinței „Împreună în Europa – România, de 10 ani în UE”, organizată de Centrul Europe Direct Maramureș, pe 9 mai 2017. Lucrările expuse vor putea fi votate de către participanții la conferință.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 5 Octombrie 2017, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, când Centrul Europe Direct Maramureș va organiza a doua ediție a evenimentului ”Ziua Centrelor Europe Direct”. Premii și diplome vor fi acordate atât pentru lucrările votate de participanții la conferință, cât și pentru fotografiile care au primit cele mai multe Like-uri pe Facebook. Premiile constau în obiecte promoționale. Toți participanții vor primi diplome de participare la concurs.

 Vă aşteptăm să ne transmiteți fotografiile etichetate în format TIPĂRIT și ELECTRONIC (jpg, max 4MB), împreună cu Formularul de participare atașat (vă rugăm să-l completați în WORD), până vineri, 21 aprilie 2017.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la:

Centrul Europe Direct Maramureş – Fundaţia CDIMM MaramurEş

Bd. Traian 9-16, 430211 Baia Mare

Tel/Fax: 0262.224.870, 222.409. Mobil Margareta Căpîlnean: 0744.620103

Email: marga@cdimm.org

Web: http://europedirect.cdimm.org/; Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectMaramures

Despre aniversarea a 30 de ani de Programul Erasmushttp://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/anniversary/30th-anniversary-and-you_ro

 1. Nu există încă păreri pentru acest articol