SURE – un instrument de solidaritate în valoare de 1️0️0️ de miliarde EURO

Comisia își intensifică și mai mult răspunsul la criza coronavirus, propunând instituirea unui instrument de solidaritate în valoare de 1️0️0️ de miliarde EURO, denumit SURE, care îi va ajuta pe angajați să își păstreze veniturile și va sprijini întreprinderile pentru ca acestea să se mențină pe linia de plutire.
Se are în vedere atenuarea șocul economic pentru ca economia UE să fie pregătită să repornească atunci când condițiile vor fi prielnice. În acest scop, trebuie să fie menținute locurile de muncă și funcționarea întreprinderilor. Inițiativa SURE este răspunsul Comisiei în acest sens: noul instrument va oferi împrumuturi în valoare de până la 100 de miliarde EUR țărilor care trebuie să se asigure că lucrătorii primesc un venit și că întreprinderile își păstrează personalul. Acest lucru le permite oamenilor să își plătească în continuare chiria, facturile și produsele alimentare și contribuie la asigurarea stabilității atât de necesare în economie.
🤝În aceste eforturi, Comisia acționează din convingerea că singura soluție eficientă la criza din Europa se bazează pe cooperare, flexibilitate și, mai presus de toate, pe solidaritate.
ℹ️Citește mai multe despre Instrumentul de solidaritate SURE și celelalte acțiuni de sprijinire a persoanelor celor mai defavorizate, a pescarilor și fermierilor aici: https://bit.ly/SUREPlan
ℹ️Pentru a vizualiza toate acțiunile întreprinse de Uniunea Europeană ca răspuns la pandemia #COVID19 accesează următorul link: https://bit.ly/ActiuniUECovid19

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol