COVID 19 – un nou instrument de sprijin direct pentru statele membre

La inițiativa Comisiei Europene și cu acordul Consiliului, s-a creat un instrument de sprijin direct pentru statele membre în valoare de 2️,7️ miliarde de EURO.
🔹Într-o primă etapă, Instrumentul pentru sprijin de urgență destinat sectorului medical va contribui la finanțarea nevoilor urgente de aprovizionare cu produse medicale precum măștile și ventilatoarele, a transportului de echipamente medicale și de pacienți în regiunile transfrontaliere, a recrutării de personal medical suplimentar care să poată fi trimis în zonele cele mai grav afectate din întreaga Uniune, precum și a construirii de spitale de campanie mobile.
🔹Instrumentul pentru sprijin de urgență permite Comisiei să achiziționeze direct în numele statelor membre și să direcționeze ajutorul acolo unde este cel mai necesar. Stabilirea priorităților și mobilizarea se vor efectua în strânsă coordonare cu statele membre.
💬Sursa informației: https://bit.ly/UEMedical
Menționăm de asemenea că această măsură este complementară inițiativei #RescEU, care beneficiază deja de 300 de milioane de Euro în vederea sprijinirii stocurilor comune de echipamente.
ℹ️Citește mai multe informații legate de măsurile luate de UE pentru asigurarea furnizării de echipamente medicale și de protecție în întreaga Europă aici: https://bit.ly/RaspunsUEMedical

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol