Siguranța rutieră: o nouă aplicație pentru smartphone privind regulile de trafic rutier din Uniunea Europeană


Care este limita de viteză pe autostrăzile spaniole? Trebuie să port cască atunci când merg pe bicicletă în Suedia? Ce echipament de siguranță trebuie să am mereu în mașină când conduc în Slovacia? De acum înainte turiștii nu mai trebuie să piardă mult timp căutând aceste informații. Ei le pot avea la dispoziție oriunde datorită noii aplicații pentru smartphone a Comisiei Europene „Călătorind în străinătate”.

Aplicația este disponibilă în 22 de limbi pentru iPhone și iPad și pentru telefoanele compatibile cu Google Android și Microsoft Windows. Pe lângă toate informațiile importante despre siguranța rutieră pentru toate țările din UE, aplicația conține și un chestionar pe tema siguranței rutiere și un joc de memorie cu care pasagerii se pot distra în cursul călătoriilor lungi cu mașina. Bineînțeles, aplicația nu trebuie folosită niciodată în timp ce ne aflăm la volan — conducătorii auto trebuie să îi lase pe ceilalți pasageri să facă acest lucru sau trebuie să ia o pauză de la condus pentru a se odihni și a se informa corespunzător.

Aplicația cuprinde informații despre toate situațiile care prezintă cel mai mare risc de accidente, inclusiv viteza și alcoolemia, semafoarele și folosirea telefoanelor mobile, și îi informează totodată pe utilizatori despre obligația de a purta centura de siguranță în mașină și căști de protecție pe bicicletă și pe motocicletă.

Lansarea aplicației chiar înainte de începerea vacanței de vară este foarte potrivită, deoarece lunile iulie și august sunt lunile în care se înregistrează cel mai ridicat număr de accidente rutiere soldate cu decese, și anume cu aproximativ 50% mai multe decese rutiere, în medie, decât în februarie, „cea mai sigură” lună.

Pagini Utile

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol