Cumpărați medicamente prin internet? Comisia va introduce un logo pentru siguranța consumatorilor

În condițiile în care europenii cumpără din ce în ce mai mult medicamente prin internet, cum putem fi siguri că o farmacie care funcționează pe internet este autentică și sigură? Comisia adoptă un Regulament de punere în aplicare în temeiul Directivei privind medicamentele falsificate (2011/62/UE), care stabilește modelul pentru un logo comun destinat farmaciilor care funcționează pe internet, precum și cerințele tehnice pentru asigurarea autenticității acestuia. Logoul va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2015.

Acesta este logoul care va trebui să apară pe pagina de întâmpinare a unei farmacii care funcționează pe internet. Dreptunghiul din mijlocul părții stângi conține imaginea drapelului țării UE în care își are sediul farmacia care funcționează pe internet, iar textul este tradus în limba sau în limbile oficiale ale țării respective.

Cum funcționează?

În primul rând, căutați logoul pe pagina de internet prin intermediul căreia doriți să cumpărați medicamente și faceți click pe logo. Ar trebui să fiți direcționați pe pagina de internet a autorității naționale de reglementare, care conține o listă cu toate farmaciile care funcționează legal pe internet și cu alți comercianți cu amănuntul, legal autorizați, de medicamente. Verificați dacă farmacia apare în listă. Apoi, continuați cumpărarea. Dacă farmacia nu este în listă, nu cumpărați de pe pagina respectivă. În schimb, recurgeți la unul dintre comercianții legali cu amănuntul incluși în lista de pe pagina de internet a autorității naționale de reglementare din țara dumneavoastră.

Când va începe să apară logoul?

Regulamentul ar trebui să intre în vigoare în următoarele patru până la șase săptămâni. Statele membre au la dispoziție un an pentru a se pregăti pentru aplicarea sa. Comisia Europeană pune la dispoziția autorităților naționale un set de instrumente de comunicare pentru a le sprijini în pregătirea campaniilor naționale de informare, care sunt necesare în temeiul Directivei privind medicamentele falsificate.

Pagini Utile

Setul de instrumente și informații suplimentare privind medicamentele falsificate

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol