Seminar ”Alegerile europarlamentare 2014” – Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare, 21 martie 2014

Centrul Europe Direct Maramureș a organizat seminarul ”Alegerile pentru Parlamentul European 2014: Decideți cine vă reprezintă”, pe 21 martie 2014, la Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare, în cadrul Centrului de Informare și Documentare, coordonat de dna profesoară Silvia Gurzun. La acest eveniment dedicat tinerilor care vor vota prima dată în 2014, au fost invitați elevi clasele a XII-a A și a XII-a B, cu scopul de a:

  • Facilita accesul tinerilor care votează prima dată la informarea cu privire la alegerile pentru Parlamentului European;
  • Conştientiza beneficiile cetățeniei participative în rândul tinerilor;
  • Crește gradul de interes cu privire la importanța alegerilor europarlamentare și a exprimării votului pentru a decide cine ne va reprezenta în Parlamentul European.

Prezentările s-au axat pe informații concrete despre alegerile europarlamentare: data alegerilor, date despre Parlamentul European, modul în care sunt reprezentate statele membre în PE, atribuțiile Parlamentului European, rolul Parlamentului European la nivelul UE. De asemenea, am prezentat activitatea Centrului Europe Direct Maramureș și a Serviciului Central de informare Europe Direct – coordonat de Comisia Europeană.

Prezentare: Alegeri PE_25 mai 2014

Fotografii:

În cadrul evenimentului i-am invitat pe elevi să participe la Concursul de promovare a alegerilor europarlamentare și am distribuit broșurile de informare despre Alegerile PE 2014, realizate de Uniunea Europeană, precum și alte materiale pe teme europene. De asemenea, am discutat cu tinerii despre principale realizări ale Parlamentului European și am vizionat împreună pe http://www.myvote2014.eu/en/their-vote, modul în care europarlamentarii au votat câteva inițiative importante din mandatul care se încheie în 2014.

Am prezentat elevilor pagina de internet a alegerilor europarlamentare 2014: http://www.elections2014.eu/ro/ și videoclipul de prezentare a Alegerilor pentru Parlamentul European din 25 mai 2014:

1 Response la “Seminar ”Alegerile europarlamentare 2014” – Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare, 21 martie 2014”


  1. Seminar ”Alegerile europarlamentare 2014” – Colegiul Tehnic ”Aurel Vlaicu” Baia Mare, 27 martie 2014 at Centrul Europe Direct Maramures

    […] s-a derulat similar cu cea de la Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare: http://europedirect.cdimm.org/noutati/seminar-%E2%80%9Dalegerile-europarlamentare-2014%E2%80%9D-cole…. Reprezentantul Centrului Europe Direct Maramureș a discutat cu tinerii care vor vota prima dată […]