Recomandările Comisiei Europene – în imagini

Pentru a exemplifica vizual contextul național al recomandărilor de țară făcute de Comisia Europeana României în 2016, Reprezentanța Comisiei Europene în România a sprijinit realizarea unei sectiuni dedicate pe noua platformă de jurnalism vizual http://www.documentaria.ro

Cu ajutorul fotografiei, textului jurnalistic și al infograficelor, această platformă aduce mai aproape de cititori recomandările Comisiei Europene în ceea ce privește politicile economice ale României.

Într-o primă etapă, Reprezentanța Comisiei Europene în România a selectat spre publicare 5 articole în următoarele domenii: sănătate, agricultură, infrastructură, fiscalitate și piața muncii. Platforma isi propune însă să ajungă în următoarele săptămani la 30 articole de interes public. În prezent, sunt secțiunile platformei sunt: rural, educație, sănătate, social, cultură, infrastructură, fiscalitate, grupuri vulnerabile.

  • Agricultura de subzistență și Mediul ruralRecomandarea Comisiei Europene pentru România (2016) prevede îmbunătățirea accesului la servicii publice integrate, extinderea infrastructurii de bază și încurajarea diversificării economice, în special în zonele rurale.
  • Educație: Recomandarea Comisiei Europene pentru România (2016) prevede ca România să ia măsuri pentru a preveni părăsirea timpurie a școlii și să extindă oferirea unei educații de calitate, în special în rândul romilor
  • Sănătate: Recomandarea Comisiei Europene pentru România (2016) prevede combaterea plăților informale din sistemul sanitar și creșterea disponibilității serviciilor de îngrijire medicală ambulatorie.
  • SocialRecomandarea Comisiei Europene pentru România (2016) prevede consolidarea serviciilor oferite de ANOFM (Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă) angajatorilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în special prin adaptarea serviciilor la profilurile acestor persoane, printr-o mai bună corelare cu serviciile sociale și prin acordarea unei atenții speciale tinerilor neînregistrați.
  • CulturăCultura RO
  • InfrastructurăRecomandarea Comisiei Europene pentru România (2016) prevede adoptarea și punerea în aplicare a Master Planului General de Transport.
  • FiscalitateRecomandarea Comisiei Europene pentru România (2016) prevede asigurarea aplicării cadrului bugetar și consolidarea conformării fiscale și a colectării impozitelor.

Accesul online este liber și gratuit, materialele putând fi preluate cu menționarea sursei.

Recomandările Comisiei Europene pentru România (2016) sunt publicate în cadrul Semestrului European, instrumentul de coordonare a politicilor economice naționale la nivel european.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol