Indicele economiei și societății digitale (DESI) 2020

💻📲Actuala pandemie de COVID-19 demonstrează cât de importante au devenit activele digitale pentru economiile noastre și modul în care rețelele și conectivitatea, datele, IA și supercalculul, precum și competențele digitale de bază și avansate susțin economiile și societățile noastre, permițând continuarea muncii, urmărirea răspândirii virusului și accelerarea căutării de medicamente și de vaccinuri.
🔙Începând din 2014, Comisia Europeană a monitorizat progresele digitale ale statelor membre în cadrul rapoartelor privind Indicele economiei și societății digitale (DESI).
🇷🇴🇪🇺Țara noastră, chiar dacă este foarte bine cotată la unii indicatori (utilizare servicii de bandă largă fixă de cel puțin 100Mbp, utilizatorii serviciilor de e-guvernare), per ansamblu se situează pe locul 2️⃣6️⃣ din cele 2️⃣8️⃣ de state membre ale UE (Regatul Unit al Marii Britanii a făcut parte din această raportare) în cadrul Indicelui economiei și societății digitale (DESI) pentru 2020.
☑️România se situează pe locul 11 în ceea ce privește conectivitatea. În 2019, România și-a îmbunătățit rezultatele în ceea ce privește acoperirea, dar a stagnat în ceea ce privește utilizarea.
☑️România se situează pe locul 27 din cele 28 de țări ale UE în ceea ce privește capitalul uman, stagnând în această privință comparativ cu anul precedent. Mai puțin de o treime dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani au competențe digitale cel puțin elementare.
☑️România înregistrează în continuare cel mai scăzut nivel de utilizare a serviciilor de internet dintre statele membre ale UE, ceea ce corespunde cu cel mai scăzut nivel de competențe digitale elementare în toată țara. 18% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani nu au utilizat niciodată internetul.
☑️România se situează pe locul 27 între țările UE în ceea ce privește integrarea tehnologiei digitale de către întreprinderi, cu mult sub media UE.
☑️În ceea ce privește serviciile publice digitale, în ultimii trei ani, România s-a clasat pe ultimul loc în rândul statelor membre ale UE.
💡💶Există în derulare o serie de proiecte finanțate prin fonduri europene care vin să îmbunătățească capacitățile sistemice și individuale ale noastre.
Citește știrea completă și accesează raportul de țară pentru România aici: https://bit.ly/IESD20

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol