Filmul „Tipografic Majuscul” va avea premiera internațională

🎞🇪🇺🇷🇴„Tipografic Majuscul”, în regia lui Radu Jude, va avea premiera internațională la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pe 22 februarie. Cea de-a 70-a ediţie a Berlinalei se va desfășura între 20 februarie şi 1 martie 2020.
🎥„Tipografic Majuscul” pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Una este povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Povestea lui e pusă în scenă așa cum a reconstituit-o Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din același timp.
Cineastul român este prezent în secțiunea Forum și cu filmul „Ieșirea trenurilor din gară”, realizat în colaborare cu istoricul Adrian Cioflâncă.
ℹ️„Tipografic Majuscul”, o adaptare după spectacolul documentar omonim semnat de Gianina Cărbunariu, va avea premiera în cinematografele din România pe 21 februarie 2020.
| Europa Creativă – MEDIA România
| Tipografic Majuscul / Uppercase Print
| Berlinale Forum

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol