Accesul la apă potabilă

Cei mai mulți dintre europeni au acces la apă potabilă de cea mai bună calitate💧🚰👌. Conform unui raport al Agenției Europene de Mediu, peste 98,5% dintre testele efectuate asupra probelor de apă potabilă în perioada 2011-2013 au îndeplinit standardele UE.
Directiva UE privind apa potabilă stabilește standarde minime de calitate pentru apa destinată consumului uman (băut, gătit și alte scopuri casnice).
Pe 28 martie 2019, Parlamentul a votat asupra unei actualizări a normelor pentru a spori încrederea consumatorilor și a încuraja consumul de apă de la robinet. Eurodeputații solicită țărilor UE să „promoveze accesul universal” la apă curată pentru toți cetățenii, în special pentru grupurile vulnerabile fără acces sau cu acces limitat.
Potrivit Comisiei Europene, accesul la apă de calitate mai bună ar putea reduce consumul de apă îmbuteliată cu 17%. Reducerea consumului de apă îmbuteliată ajută oamenii să economisească bani și are un impact pozitiv asupra mediului prin reducerea emisiilor de CO2 și a deșeurilor de plastic ♻️🧴🌍🍃.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol