Drepturile fundamentale ale omului – Vizită la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” Baia Mare

Vineri, pe 8 decembrie 2017, Centrul Europe Direct Maramureș a fost invitat la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” Baia Mare pentru a discuta despre drepturile omului cu elevi ai claselor a X-a D și a XI-a D, coordonați de dnii profesori Crina Herța, Iulea Hojda, Ciprian Morar și dna bibliotecar Garofița Dragomir.

În fiecare an, pe 10 decembrie, întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului, care marchează data de 10 decembrie 1948, când Adunarea generală ONU a adoptat și proclamat Declarația Universală a Drepturilor Omului, ce cuprinde 30 de drepturi legate de demnitate, libertăți, egalitate și solidaritate.

Mai multe foto găsiți pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectMaramures/

În primitorul cadru al Centrului de Documentare și Informare al Colegiului Tehnic Nenițescu, coordonatorul Centrului Europe Direct Maramureș a prezentat Rețeaua Centrelor Europe Direct și a făcut un bilanț al celor 10 ani de activitate ai Centrului Europe Direct Maramureș și de cooperare constantă cu profesori și generații de elevi ai Colegiului Nenițescu Baia Mare.

Împreună cu peste 40 de elevi și profesori, am vorbit despre cele 30 de drepturi universale ale omului, despre Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene și am conturat o imagine a ceea ce înseamnă să fii TÂNĂR în 2017, cu avantaje și dezavantaje, dar și cu oportunități și beneficii ce decurg din apartenența României la Uniunea Europeană, precum: Programul Erasmus și Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol