Dezbatere ”Inițiative europene pentru sprijinirea tinerilor”

Vă invităm să participați la Dezbaterea ”Inițiative europene pentru sprijinirea tinerilor”, care va avea loc la Sala de lectură a Bibliotecii Centrului Universitar Nord Baia Mare (Str. Victoriei nr. 76), marți, 3 decembrie 2013, începând cu ora 11.00. Evenimentul este organizat de Centrul Europe Direct Maramureș din cadrul Fundației CDIMM Maramureș, în colaborare cu Centrul de Documentare Europeană ”Nordica” Baia Mare din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare și este dedicat Anului European al Cetățenilor 2013 și alegerilor europarlamentare 2014.

Dezbaterea își propune să reunească studenți și cadre didactice, precum și alți maramureșeni interesați în cunoașterea oportunităților pe care le au tinerii în Uniunea Europeană și în exprimarea opiniilor față de viitorul Europei.

Prezentările și discuțiile vor aborda măsuri întreprinse de UE pentru integrarea tinerilor pe piața muncii și pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor: garanția pentru tineri, noul Program Erasmus 2014-2020, oportunități de formare profesională prin Fondul Social European, posibilități de a găsi locuri de muncă prin serviciul Eures etc.

Coordonatoarea programului Erasmus din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare și studenți beneficiari ai acestui program vor intra în dialog cu participanții pentru a prezenta provocările, experiențele și beneficiile implicării în schimburile de studenți Erasmus.

Reprezentanții Serviciului Eures din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș au fost invitați să prezinte oportunități de a munci în Uniunea Europeană, prin Serviciul European de Ocupare Eures.

De asemenea, vom purta un dialog despre rolul Parlamentului European în luarea deciziilor la nivel european, dar și despre rolul și implicarea tinerilor în societate, așa încât generația tânără să nu fie cea care suportă costurile crizei. Scopul este de a conștientiza importanța alegerilor europarlamentare din 2014, pentru a ne exprima votul în cunoștință de cauză și de a decide cine ne va reprezenta în Parlamentul European, în următorii 5 ani.

AGENDA:

10.45-11.00 – Înregistrarea participanţilor

11.00-11.15 – Garanția pentru tineri și Fondul Social European – Dl Radu Big, Director executiv Fundația CDIMM Maramureș

11.15-11.45 – Programul Erasmus la Centrul Universitar de Nord Baia Mare, Universitatea Tehnică Cluj – Dna Ramona Demarcsek, coordonator Erasmus și studenți beneficiari; Dna Laura Varga – Director Biblioteca Centrului Universitar Nord Baia Mare

11.45-12.00 – Programul ERASMUS +, 2014-2020 – Dna Margareta Căpîlnean, coord. Centrul Europe Direct Maramureș

12.00-12.20 – Serviciul EURES – Reprezentanți AJOFM Maramureș (de confirmat)

12.20-12.30 – Rolul PE în luarea deciziilor în UE și alegerile europarlamentare 2014 – Dna Margareta Căpîlnean, coord. Centrul Europe Direct Maramureș

12.30-13.00 – Discuții

Vă aşteptăm să confirmați participarea prin email: marga@cdimm.org, până vineri, 29 noiembrie 2013.

1 Response la “Dezbatere ”Inițiative europene pentru sprijinirea tinerilor””


  1. Fotografii de la Dezbaterea ”Inițiative europene pentru sprijinirea tinerilor” at Centrul Europe Direct Maramures