Concurs european pentru inovare socială

A face diferenţaConcursul este lansat de Comisia Europeană, în memoria lui Diogo Vasconcelos.

Obiectivul său este de a identifica cele mai bune soluţii de inovare socială pentru a-i ajuta pe cetăţeni să îşi găsească de lucru sau să se reorienteze profesional.

Peste 25 de milioane de europeni nu mai au locuri de muncă. În acelaşi timp, multe persoane se simt constrânse să accepte locuri de muncă prost plătite sau consideră că au puţine şanse pe piaţa muncii, uneori pe motiv de sex, vârstă sau handicap.

Concursul le adresează tuturor europenilor invitaţia de a veni cu soluţii pentru crearea de noi oportunităţi şi pentru ameliorarea condiţiilor de lucru. Dacă nu rezolvăm problema şomajului ridicat şi a gradului scăzut de ocupare a forţei de muncă, irosim resurse, ne neglijăm concetăţenii şi ne expunem unor efecte dramatice asupra economiei şi societăţii, pe termen lung.

Lansat la 1 octombrie 2012, concursul include o componentă puternică de îndrumare pentru propunerile selectate. Cele mai bune trei propuneri (numărul maxim indicativ) vor primi, în mai 2013, câte un premiu în valoare de 20 000 de euro. În 2014 va fi lansat un al doilea concurs.

Termenul limită pentru înscrieri este 21 decembrie 2o12.

Mai multe informații: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/innovation/policy/social-innovation/competition/index_ro.htm

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol