”Să vorbim despre drepturile omului” – Întâlnire cu elevii clasei a IX-a B de la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” Baia Mare

În fiecare an, pe 10 decembrie se celebrează Ziua Internațională a Drepturilor Omului, care marchează momentul când Adunarea Generală a ONU a proclamat Declarația Universală a Drepturilor Omului, pe 10 decembrie 1948.


Activitățile dedicate cunoașterii drepturilor omului au devenit deja o tradiție pentru Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” Baia Mare, elevii și cadrele didactice fiind implicați în astfel de acțiuni, în fiecare an.

Pe 13 decembrie 2012, Centrul de Documentare și Informare (CDI) al colegiului băimărean a găzduit seminarul organizat cu elevii clasei a IX-a B, sub îndrumarea profesoarei Crina Herța, a bibliotecarei Garofița Dragomir și a coordonatoarei CDI, Maria Bolchiș. http://europedirect.cdimm.org/drepturi/album/index.html

Margareta Căpîlnean, coordonatorul Centrului Europe Direct Maramureș, a prezentat elevilor istoria și evoluția drepturilor omului, Carta Drepturilor Fundametale a Uniunii Europene, precum și cele 30 de drepturi prevăzute în Declarația Universală a Drepturilor omului.

Carta drepturilor fundamentale a UE

La rândul lor elevii, au pregătit materiale cu exemplificarea drepturilor copiilor și cu prezentarea altor drepturi importante pentru ei: protecția datelor, libera circulație, dreptul la azil etc. La final, Maria Bolchiș – coordonatoarea CDI le-a prezentat elevilor videoclipuri cu cele 30 de drepturi universale ale omului.

Centrul Europe Direct Maramureș a organizat un stand cu materiale de informare pe teme europene primite de la Uniunea Europeană, materiale realizate de centru în 2012 (Broșurile ”Politica Agricolă Comună”, ”Locuri de muncă și competențe”, CD-ROM – ”2012 – Anul European al Îmbătrânirii Active și Solidarității între Generații) și a distribuit participanților broșura ”Să decoperim Europa” și materiale promoționale ale Centrului.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol