Comisia a lansat noi orientări privind competențele digitale

🔔Comisia a lansat noi orientări pentru a sprijini cadrele didactice, angajatorii și agenții de recrutare în misiunea acestora de a se asigura că europenii dispun de competențele digitale necesare pentru a reuși în lumea muncii de după COVID-19.
Competențele digitale au devenit cruciale pentru ocuparea unui loc de muncă. Asta nu doar atunci când ne gândim la ele cu rol transversal de dezvoltare a angajabilității, ci pentru că 85% dintre toate locurile de muncă din UE solicită un nivel de bază al competențelor digitale. 🧑‍💻👩‍💻
🔜Sprijinul pentru gestionarea tranziției digitale se află în centrul Agendei europene pentru competențe. Comisia va continua acest demers în toamnă, când va prezenta un plan de acțiune actualizat pentru educația digitală, alături de o comunicare privind crearea Spațiului european al educației.
💬Pe lângă competențele digitale, setul de competențe generale cerut pe piața muncii este în continuă evoluție. Conform unei analize preliminare a Centrului European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale (CEDEFOP, martie 2019) au fost evidențiate cele 10 competențe/capacități căutate pentru locurile de muncă vacante: adaptarea la schimbare, munca în echipă, utilizarea software, asistență clienților, utilizarea calculatorului, rezolvarea problemelor, buna comunicare, creativitatea, capacitatea de prioritizare, managementul de proiecte.

ℹ️Mai multe informații și trimiteri utile la următoarea adresă: https://bit.ly/CompDigit

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol