Campania „Ce face Europa pentru mine?”

Joi, 04 Aprilie 2019, campania de informare pentru tineri „Ce face Europa pentru mine?” a continuat la Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu” din Baia Mare, unde am avut plăcerea de a împărtăși informații și de a întreține un dialog structurat cu un grup tineri, din clasele terminale de liceu.

Am prezentat portalul dedicat what-europe-does-for-me.eu care îşi propune să ilustreze în ce măsură UE produce o schimbare în viaţa de zi cu zi a oamenilor. Le-am prezentat oportunitățile oferite de Uniunea Europeană referitoare la mobilitate (călătorii, Erasmus+), ucenicii, locuri de muncă în orice stat la UE. Partea a doua a prezentării a avut în centru preocuparea legată de mobilizarea tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani pentru a participa activ la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European din 26 mai. Le-am prezentat date generale despre rolul și funcționarea Parlamentului European și despre modalitățile de exercitare a dreptului la vot în România.

Am intrat chiar și în aspecte tehnice cu privire bugetul alocat României, modul de cheltuire a fondurile europene puse la dispoziția țării noastre, realocări, dezangajări și metode de mobilizare a potențialilor beneficiari pentru garantarea unor investiții care să aducă cu adevărat schimbări structurale în economia și societatea noastră.

Mulțumim reprezentanților Colegiului Tehnic „C. D. Nenițescu” pentru facilitarea acestui eveniment și abia așteptăm să ne vedem la viitoarele acțiuni pe teme europene!
#EUandME #dedataastavotez #alegeriUE2019 #EP2019 #AlegeriEuroparlamentare #Europarlamentare2019

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol