Apel de proiecte dedicat inovării

INNOWWIDE – Apel de proiecte dedicat IMM-urilor și Start-Up-urilor inovatoare

Finanțator: Comisia Europeană prin Programul Orizont 2020

Termen limită de depunere: 31 mai 2019,ora 12:00 CET

Beneficiari eligibili: IMM-uri, întreprinderi nou înființate, start-up-uri, implicate într-o activitate economică și stabilite într-un stat membru UE sau într-o țară asociată programului Horizon 2020. Aceasta trebuie să implice un subcontractor din țările dezvoltate sau țările și economiile în curs de dezvoltare enumerate în ghid.

Finanțare acordată: 60.000 de euro💶

Buget: Primul apel de proiecte: 3 milioane de euro💶;
Al doilea apel de proiecte: 4,2 milioane de euro💶.

🔵Obiectiv
Apelul pilot INNOWWIDE vizează aducerea IMM-urilor inovatoare europene în prim planul piețelor internaționale prin finanțarea proiectelor de evaluare a viabilității (VAP) în vederea cooperării cu stakeholderi din întreaga lume. De asemenea, apelul vizează crearea de condiții pentru a spori capacitatea de asimilare a soluțiilor inovatoare pe piețele din afara Europei.

🔴Activități eligibile
1. Crearea în parteneriat și facilitarea asimilării tehnologiei (inovare și servicii TT): Analiza mediului IP; Cercetarea tehnologică și verificarea noutății; Evaluarea tehnologiei; Verificarea conformității cu certificarea și omologarea; Parteneriat tehnologic; Validarea conceptului la scară mică.

2. Marketing și prospectarea practică
2.1 Cercetarea pieței: Analiză calitativă; Cercetarea comercială a produselor; Analiza cantitativă a pieței; Analiza concurenței; Analiza potențialilor parteneri pentru distribuție și marketing; Analiza potențialilor furnizori; Analiza PESTLE (probleme sociale, economice, ecologice, tehnologice și juridice).

2.2 Verificarea conformității: Identificarea și planificarea implementării celor mai bune practici sociale și culturale.

2.3 Călătorii de prospectare a afacerilor: Târguri / conferințe / evenimente de networking și matchmaking; Ateliere comune / întâlniri cu potențiali parteneri; Ateliere cu parteneri pentru pregătirea apelurilor / proiectelor comune.

2.4 Pregătirea materialelor promoționale specifice (orientată spre valorizarea tehnologiei).
Pentru a fi eligibilă, propunerea trebuie să includă cel puțin:
• 4 elemente din secțiunea 1.
• 4 elemente din secțiunea 2.1.
• 1 element din secțiunea 2.2.

*Secțiunile 2.3 și 2.4 sunt opționale și ar trebui să fie justificate în mod corespunzător în scopul VAP.

➡️➡️➡️Pentru mai multe detalii despre apel puteți accesa următorul link: http://bit.ly/INNOWWIDE

Sursa: http://bit.ly/2IieNox

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol