15 milioane de euro pentru IMM-urile din agricultură, acordați prin Planul de Investiții pentru Europa

15 milioane de euro pentru IMM-urile din agriculturăBanca Europeană de Investiții (BEI) a oferit vineri, 29 iulie, un împrumut de 15 milioane de euro companiei Agricover Credit IFN pentru a finanța proiectele de dimensiuni reduse implementate de IMM-urile din domeniul agricol. Este primul acord încheiat în România în cadrul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa (#investEU), lansat de Comisia Juncker.

Anunțul făcut de BEI, de a furniza finanțarea de tip capital de stat (seed finance) pentru IMM-urile românești din agricultură, oferă un binevenit impuls investițiilor, creării de locuri de muncă și creșterii economice în zonele rurale. Acest proiect ar trebui să funcționeze drept model de bază pentru cele similare, în așteptare, în întreaga Europă rurală“, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan.

Agricover Credit IFN este, în prezent, singura instituție financiară din România axată în mod exclusiv pe finanțarea agricultorilor și a proiectelor lor. Împrumutul de la BEI va ajuta la găsirea de soluții pentru lipsa finanțărilor necesare IMM-urilor agricole din România și va contribui, astfel, la mai buna utilizare a potențialului agriculturii românești.

Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) este o inițiativă ce stă la baza Planului de investiții pentru Europa și este implementat în comun de Grupul EIB – compus din Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondul European de Investiții (FEI) – și de Comisia Europeană. Acesta își propune să corecteze disfuncționalitățile actuale ale pieței prin eliminarea lacunelor și mobilizarea investițiilor private. FEIS va sprijini investiții strategice în domenii-cheie, cum ar fi infrastructura, educația, cercetarea și inovarea, precum și finanțarea de risc pentru întreprinderile mici.

Pagini Utile

 

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol