Credite pentru bursierii Erasmus

Erasmus+ participants: test your language level online!Masteranzii români care doresc să studieze la o universitate dintr-un alt stat membru vor putea obține mai ușor banii necesari finanțării unui astfel de program de studiu. Băncile din România și din celelalte state membre sunt încurajate de către Comisia Europeană (CE) și de Fondul European de Investiții (FEI), printr-o nouă inițiativă, să acorde împrumuturi pentru studenții înscriși în programul Erasmus+ Master.

Fondul European de Investiții a deschis un apel de exprimare a interesului pentru acest înscrierea în acest program de finanțare pentru studenți, la care pot aplica instituții financiare eligibile (bănci, instituții care acordă garanții, fonduri). După evaluare și un proces de selecție, FEI va selecta instituțiile financiare intermediare care vor acorda finanțări studenților.

Începând de anul acesta, cele două instituții (CE ȘI FEI) vor oferi masteranzilor posibilitatea de a beneficia, prin intermediul băncilor cărora li se vor oferi garanții plafonate și contra-garanții, de o schemă de finanțare în valoare totală de 3 miliarde de euro. De această măsură pot beneficia, până în 2020, aproximativ 200.000 de studenți din întreaga Europă, acest lucru contribuind la dezvoltarea lor profesională și la adaptarea lor la climatul internațional al pieței muncii din Uniunea Europeană.

Tibor Navracsics, comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, a declarat: “Comisia Europeană este ferm hotărâtă să asigure succesul pe termen lung al programului Erasmus + Credite pentru Master cu scopul de a sprijini tinerii europeni talentați ce-și doresc să obțină o diplomă de master într-o altă țară ce participă la programul Erasmus+. Încurajez băncile din Europa să se înscrie la această nouă schemă de finanțare. Acest lucru ne va ajuta să oferim tinerilor mai multe oportunități, dezvoltând competențele lor și stimulând creșterea economică”.

Persoane de contact:
Lucia Caudet – Tel.: +32 229 56182
Mirna Bratoz – Tel.: +32 229 87278

Pagini Utile
Comunicat de presă privind împrumuturile pentru programul Erasmus+ Master
Pagina Fondului European de Investiții
Pagina programului Erasmus+


  1. Nu există încă păreri pentru acest articol