Ziua Educației – educația și digitalizarea

Luni, 5 octombrie, împreună cu Centrul Europe Direct Bistrița, am fost online în cadrul evenimentului „Ziua Educației – educația și digitalizarea”, din campania „Ce face Europa pentru mine?”. Ziua de ieri fiind dedicată și Centrelor Europe Direct din România, colegul nostru Lucian Radu și-a demonstrat capacitățile digitale și a realizat un montaj cu evenimentele organizate de centrul nostru în ultimii 3 ani.
✅Doamna Monica Mureșan, coordonatorul Europe Direct Bistrita , ne-a prezentat modul în care competențele digitale schimbă angajabilitatea europenilor, care sunt nevoile pieței și cum ne putem adapta.
✅Am aflat apoi cum programul Erasmus+ a sprijinit proiectul educațional ”EVTRE@VET”, care include Fundatia CDIMM Maramures ca Partener. Prin portalul interactiv dezvoltat, elevii și consilierii de carieră din școli își pot evalua competențele antreprenoriale și  pot urma instruiri online. Proiectul este implementat de un Parteneriat internațional condus de Universitatea Leibniz din Hanovra – Leibniz Universität Hannover, Germania, împreună cu parteneri din Marea Britanie, Cipru, România, Grecia și Islanda.
✅Ultima prezentare a avut ca subiect ultimele evoluții la nivelul UE legate de crearea unui Spațiu European al educației și Planul de acțiune pentru educația digitală, cu principalele priorități ale acestor demersuri și acțiunile care vor fi întreprinse de Comisie, Consiliu, Statele Membre, în parteneriat cu mediul privat, cel universitar și alți actori locali.
👥Am moderat o dezbatere cu cadrele didactice participante la eveniment care și-au prezentat experiențele legate de învățarea online și modul în care sistemul educațional s-a adaptat la provocările pandemiei.

Am publicat albumul foto al evenimentului

 

 

 

Remember 2018 – 2020, Autor Radu LUCIAN

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol