Website-ul ”Colțul copiilor” – “Kids’ Corner”

Site-ul UE despre drepturile copiilor este destinat copiilor şi adolescenţilor! Joacă diverse jocuri, uită-te la desene animate şi informează-te despre drepturile tale. Tot aici poţi afla pe cine să contactezi dacă simţiţi că nu eşti tratat corect. Oli, Ana şi prietenii lor îţi vor arăta ce trebuie să faci!

Vizitează Website-ul “Colţul Copiilor”

Colţul copiilor (Kids’ Corner) conţine o serie de jocuri pentru copiii şi tinerii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani. Jocurile sunt disponibile în 22 de limbi oficiale ale UE şi au fost realizate de instituţiile europene.

Pentru părinţi şi tutori legali

Jocurile de pe acest site sunt structurate pe grupe de vârstă, astfel încât să puteţi găsi mai uşor jocul potrivit pentru copilul dumneavoastră.

Pentru profesori

Dacă sunteţi în căutare de informaţii care vă pot servi ca bază pentru predare, „Spaţiul profesorului” vă oferă, de asemenea, material didactic gratuit despre Europa în general şi despre cele mai importante domenii de acţiune. Tot aici puteţi găsi cărţi de colorat, broşuri, fişe informative şi multe altele, împărţite, ca şi jocurile, pe categorii de vârstă. Vă sugerăm:

  • Jocuri şi material didactic pe site-ul Spaţiul profesorului;
  • EuroParlTV (postul TV al Parlamentului European), care oferă o varietate de materiale audiovizuale putând fi folosite ca suport pentru orele de clasă despre Europa;
  • Concursuri pentru copii organizate de UE.

Siguranţa pe internet

Copiii şi tinerii sunt printre cei mai frecvenţi utilizatori de internet şi de tehnologii mobile din Europa.

  • Programul pentru un internet mai sigur vizează responsabilizarea şi protejarea copiilor şi a tinerilor prin iniţiative de informare şi acţiuni de combatere a conţinuturilor şi a conduitelor on-line ilicite şi dăunătoare;
  • Ziua pentru un internet mai sigur promovează în fiecare an utilizarea mai sigură şi mai responsabilă a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile.
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol