UE în 2015 – Raportul general și Principalele rezultate

RO_coverComisia Europeană a publicat recent Raportul general al activităților UE pentru 2015, care prezintă principalele inițiative și realizări ale Uniunii Europene pentru anul trecut. Printre altele, în raport sunt prezentate: eforturile UE în privința crizei refugiaților, acordul pentru sprijinirea Greciei, răspunsul UE după atacul terorist de la Paris, lansarea Planului de Investiții pentru Europa, precum și alte inițiative majore precum Piața Unică Digitală, Uniunea Energetică, Uniunea Piețelor de Capital. Interactivitatea și impactul vizual ale raportului anual au crescut semnificativ prin utilizarea extinsă a hiperlinkurilor, fotografiilor, videoclipurilor și infograficelor.


 

Extras din Cuvântul înainte al președintelui CE, dl Jean-Claude Juncker: ”Trecând însă în revistă principalele provocări cu care ne-am confruntat în ultimele 12 luni, concluzia inevitabilă pe care am tras-o a fost că, atunci când ne confruntăm cu criza refugiaților, cu criza economică sau cu probleme de politică externă, nu există decât un singur mod de a izbândi: solidaritatea. Nu putem învinge decât dacă suntem cu adevărat o Uniune. Împreună, suntem mai puternici decât provocările cu care ne confruntăm. Este timpul să avem ceva mai multă încredere în capacitatea Europei de a găsi soluții comune la problemele resimțite acut și independent de fiecare stat membru în parte. La finele unui an dificil, în care însăși esența Uniunii Europene a fost pusă sub semnul întrebării, este important ca noi, europenii, să ne amintim că Europa este un paradis al stabilității în ochii cetățenilor din Orientul Mijlociu, din Africa și din restul lumii. Iar acesta este un lucru de care trebuie să fim mândri.”

”Ce progrese a făcut ca să își atingă prioritățile? Ce măsuri a luat în sprijinul ocupării forței de muncă, al creșterii economice și al investițiilor? Ce rol a jucat în încheierea acordului pe tema schimbărilor climatice de la Paris? Cum a gestionat criza refugiaților? Și ce avantaje au obținut cetățenii de pe urma activității sale?” Răspunsurile la toate aceste întrebări și mai multe informații pot fi găsite în publicațiile: ”UE în 2015 – Raportul general” și ”UE în 2015 – Principalele rezultate”. 

 

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol