Tarifele telefonice exorbitante îmi ruinează bugetul de vacanță. Cum aș putea să le reduc pe durata călătoriei?

Noul regulament pentru serviciile de roaming a intrat în vigoare la 1 iulie 2012. Principala noutate este încadrarea tarifelor pentru internet pe mobil în roaming. Acesta este roaming pentru generația smartphone. Cu toate acestea, consumatorii ar trebui să aleagă cu grijă oferta de date.

De exemplu, 2 sau 3 euro pe zi pentru roaming de date nelimitat este o ofertă foarte bună, dar consumatorii plătesc fie că utilizează datele, fie că nu. Așadar, pentru cei care descarcă date în cantități mai mici, plafoanele tarifare reprezintă o plasă de siguranță. Prețurile pentru apeluri vocale și mesaje text au scăzut și ele – până la costuri mai mici decât cele interne obișnuite. Conform noilor norme, taxele sunt următoarele:

  • 29 de cenți pe minut la efectuarea unui apel, plus TVA,
  • 8 cenți pe minut la primirea unui apel, plus TVA
  • 9 cenți pentru a trimite un SMS, plus TVA
  • 70 de cenți pe megabyte (MB) pentru trafic de date sau pentru a naviga pe internet în timpul unei călătorii în străinătate (tarif perceput pe kilobyte utilizat), plus TVA.

Pentru a afla mai multe despre Regulamentul privind serviciile de roaming sau pentru a găsi operatorul dumneavoastră și tarifele practicate, accesați link-ul:
http://ec.europa.eu/information_society/activities/roaming/consumer/operators/index_en.htm

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol