Tarifele de roaming – reduse de la 1 iulie 2014

Tarifele pentru serviciile de roaming din Uniunea Europeană vor scădea de la 1 iulie cu 20-55%, utilizatorii urmând să plătească 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fără TVA) pentru primirea unui apel şi 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui SMS.

Parlamentul European a votat pentru eliminarea tarifelor de roaming până la Crăciunul anului 2015, ca parte a unui vot mai amplu în sprijinul propunerii de regulament al Comisiei pentru un „continent conectat” (piața unică în domeniul telecomunicațiilor).

Regulamentul în domeniul telecomunicațiilor privind un „continent conectat” a fost propus de Comisie în luna septembrie 2013. Regulamentul urmărește să ne apropie de o adevărată piață unică în sectorul telecomunicațiilor în UE, eliminând tarifele de roaming, garantând un internet accesibil tuturor prin interzicerea blocării și a degradării conținutului, coordonând acordarea de licențe pentru utilizarea frecvențelor radio aferente rețelei WAN fără fir, conferind mai multă transparență contractelor încheiate de consumatorii de internet și de servicii în bandă largă și permițând clienților să schimbe mai ușor furnizorii de servicii.

Mai multe informații: https://ec.europa.eu/digital-agenda/en/roaming-tariffs

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol