Studenta Andreea Achim – Premiul II – Secțiunea materiale online a Concursului “Europa jurnaliştilor din amfiteatre”

Andreea Achim, studentă la Centrul Universitar Nord Baia Mare din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, a obținut Premiul II – la secțiunea materiale online, pentru articolul: “Voluntariatul, o experienţă de neuitat”, la a III-a ediție a Concursului “Europa jurnaliştilor din amfiteatre”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Acest rezultat poate fi considerat și un succes la nivel local marca ”Europe Direct”, prin implicarea și cooperarea dintre Centrul Europe Direct Maramureș (din cadrul Fundației CDIMM Maramureș) și Centrul de Documentare Europeană Baia Mare (din cadrul Bibliotecii Centrului Universitar Baia Mare), ca membre ale Rețelei Europe Direct România.

Centrul Europe Direct Maramureș și Centrul de Documentare Europeană Baia Mare au organizat în parteneriat, în anul 2011, Concursul ”Europa noastră – Tineri viitori jurnaliști în dialog”, care a avut ca scop să promoveze subiectele europene în rândul studenților băimăreni pasionați de jurnalism și să-i motiveze să abordeze temele europene de actualitate în demersurile lor jurnalistice. Studenta Andreea Achim a obținut Locul I pentru materialul ”Voluntariatul, o experiență de neuitat”:

Concursul “Europa jurnaliştilor din amfiteatre”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, a implicat 18 universități din țară, printre care s-a aflat și Centrul Universitar Baia Mare din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca. Din Baia Mare au fost înscrise 2 lucrări, la secțiunea materiale online.

Toţi studenţii premiaţi vor fi invitaţi la Bucureşti, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România (RCE), în a doua jumătate a lunii septembrie, la ceremonia de decernare a premiilor. Costurile de transport şi cazare pentru studenţii din provincie sunt suportate de RCE.

În plus, studenţii care au obţinut premiul I şi premiul II la fiecare dintre cele trei secţiuni vor beneficia şi de o vizită de studiu la instituţiile europene. Vizita este preconizată să aibă loc în a doua jumătate a lunii septembrie 2011 şi va dura 5 zile.

Pentru mai multe informații despre Concursul “Europa jurnaliştilor din amfiteatre” și despre câștigători, vă invităm să consultați pagina de internet a Reprezentanței Comisiei Europene în România: http://ec.europa.eu/romania/focus/28062012_castigatori_concurs_europa_jurnalistilor_din_amfiteatre_ro.htm

2 Responses la “Studenta Andreea Achim – Premiul II – Secțiunea materiale online a Concursului “Europa jurnaliştilor din amfiteatre””


  1. Campania de informare a Programului ”Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre” ajunge în Baia Mare și în acest an at Centrul Europe Direct Maramures

    […] Un exemplu local de succes este Andreea Achim, studentă la Centrul Universitar Nord Baia Mare din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, care în anul 2012 a obținut Premiul II – la secțiunea materiale online, pentru articolul “Voluntariatul, o experienţă de neuitat”, la a III-a ediție a Concursului “Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România: http://europedirect.cdimm.org/noutati/studenta-andreea-achim-premiul-ii-sectiunea-materiale-online-a… […]

  2. Competiția ”Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre” 2013 in Baia Mare. Afla aici detalii - www.actualmm.ro | www.actualmm.ro