Recomandarea UE de sprijinire a strategiilor de ieșire din criză prin intermediul datelor și al aplicațiilor mobile

Comisia a adoptat o recomandare de sprijinire a strategiilor de ieșire din criză prin intermediul datelor și al aplicațiilor mobile 📲📶
Comisia recomandă pași și măsuri în direcția elaborării unei abordări comune la nivelul UE privind utilizarea aplicațiilor mobile și a datelor mobile ca răspuns la pandemia de coronavirus.
Setul de instrumente este axat pe două dimensiuni:
🔹o abordare paneuropeană coordonată privind utilizarea aplicațiilor mobile pentru a permite cetățenilor să ia măsuri eficace și mai specifice de distanțare socială, precum și pentru avertizare, prevenire și localizare a contacților și
🔹o abordare comună pentru modelarea și anticiparea evoluției virusului prin date anonimizate și agregate privind localizarea mobilă.
Recomandarea stabilește principiile esențiale pentru utilizarea acestor aplicații și a datelor din punctul de vedere al securității datelor și al respectării drepturilor fundamentale ale UE, cum ar fi dreptul la viața privată și la protecția datelor.
🖱Citește recomandarea completă aici: https://bit.ly/RecCE518
🆕A fost deja publicată și prima versiune a unui set de instrumente comun la nivelul UE, dezvoltate în regim de urgență și de colaborare de către Rețeaua de e-sănătate, cu sprijinul Comisiei Europene. Acesta oferă statelor membre un ghid practic pentru implementarea aplicațiilor de depistare a contactelor și de avertizare.
🖱Mai multe informații legate de setul de instrumente aici: https://bit.ly/InstrumenteAM
💬De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, statele membre, cu sprijinul Comisiei, au evaluat diverse soluții digitale din perspectiva eficacității, a securității, a protecției vieții private și a protecției datelor pentru a face față crizei. Dacă respectă pe deplin normele UE și sunt bine coordonate, aplicațiile de depistare a contactelor pot avea un rol esențial în toate fazele gestionării crizei, în special când va fi momentul să se elimine treptat măsurile de distanțare socială. Acestea pot completa depistarea manuală existentă a contactelor și pot contribui la întreruperea lanțului de transmitere a virusului.
❗️Informați-vă doar din surse oficiale❗️

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol