Proiectul de buget al UE pe 2021

📑💶Comisia a propus un buget al UE de 166,7 miliarde EUR pentru 2️0️2️1️, care va fi completat de granturi în valoare de 211 miliarde EUR și de împrumuturi în valoare de aproximativ 133 de miliarde EUR în cadrul Next Generation EU, instrumentul temporar de redresare menit să mobilizeze investiții și să relanseze economia europeană.
ℹ️ Citește știrea completă împreună cu alte trimiteri utile aici: https://bit.ly/Buget2021
Odată adoptat, acesta va fi primul buget din noul cadru financiar multianual 2021-2027 și primul buget anual propus de Comisia condusă de președinta von der Leyen.
Proiectul de buget pe 2021, consolidat de instrumentul Next Generation EU, direcționează fonduri către domeniile în care acestea pot avea cel mai mare impact, în funcție de nevoile cele mai importante în materie de redresare ale statelor membre ale UE și ale partenerilor noștri din întreaga lume.
Fondurile vor contribui la reconstrucția și modernizarea Uniunii noastre, prin încurajarea tranziției verzi și a tranziției digitale, prin crearea de locuri de muncă și prin consolidarea rolului Europei la nivel mondial.

🔜Ce urmează?
Comisia Europeană prezintă proiectul de buget al UE pentru 2021 Parlamentului European și Consiliului, care, împreună, vor adopta decizia finală.
Se convoacă un comitet de conciliere specific, de obicei la sfârșitul toamnei, pentru a reconcilia pozițiile Parlamentului și ale Consiliului. Acest comitet trebuie să ajungă la un acord cu privire la un buget comun în termen de 21 de zile, buget pe care ambele instituții ar trebui să îl aprobe ulterior. În acest an, perioada respectivă este cuprinsă între 27 octombrie și 16 noiembrie.
Între timp, continuă negocierile privind bugetul pe termen lung revizuit și Next Generation EU. Comisia își va adapta propunerea de buget pentru 2021 în urma acordului dintre Parlamentul European și Consiliu.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol