Proiectele finanțate prin Programul LIFE

Natura este la răscruce. În prezent pierdem mai multe specii de plante și animale decât în orice alt moment al istoriei consemnate. Populația globală de specii sălbatice s-a diminuat cu 60% în doar 40 de ani și aproximativ un milion de specii sunt în pericol de extincție.
🇪🇺 Proiectele finanțate prin Programul LIFE ajută la contrabalansarea acestei tendințe, aspect ce poate fi consultat într-un nou studiu intitulat „Refacerea naturii prin programul LIFE”.
Comisia Europeană continuă să adreseze aceste probleme urgente, iar anul trecut în luna mai a adoptat Strategia UE pentru Biodiversitate 2030 – o componentă centrală a Pactului Ecologic European. Strategia este un plan ambițios de protejare a naturii și reversarea procesului de degradare a ecosistemelor.
De peste 30 de ani, programul LIFE ajută la protejarea naturii în Europa. Programul a susținut peste 1700 de proiecte legate de natură și biodiversitate și este principala sursă de finanțare pentru implementarea Directivelor Europene pentru conservarea păsărilor sălbatice și a habitatelor.
| @EUEnvironment | @LIFE.programme
  1. Nu există încă păreri pentru acest articol