Program de formare profesională a cadrelor didactice în domeniul afacerilor europene

Institutul European din România (IER) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) organizează un program de formare profesională a cadrelor didactice în domeniul afacerilor europene, finanţat de Comisia Europeană prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Acest program de formare se adresează cadrelor didactice din toate cele trei cicluri de învăţământ: primar, gimnazial şi liceal care predau discipline şcolare în care tematica Uniunii Europene este subiect de lecţie sau parte a unor lecţii de geografie, istorie, educaţie civică, cultură civică şi orice altă disciplină şcolară din curriculum-ul opţional.

În cadrul acestui program se va organiza câte o sesiune de formare de două zile în fiecare din centrele: Bucureşti, Iaşi, Cluj, pentru fiecare din cele trei cicluri de învăţământ: primar, gimnazial, liceal.

Localitatea de desfăşurare a cursului Judeţele repartizate pentru curs Ciclul de învăţământ Perioada de desfăşurare a cursului
Bucureşti Bucureşti, AIlfov, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanta
primar
16 – 17  iulie
gimnazial
18 – 19 iulie
liceal
20 – 21 iulie
Iaşi Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Harghita, Covasna, Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi, Tulcea
primar
9 – 10 iulie
gimnazial
11 – 12 iulie
liceal
13 – 14 iulie
Cluj Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistriţa Năsăud, Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, Alba, Mureş, Sibiu, Braşov
primar
3 – 4 septembrie
gimnazial
5 – 6 septembrie
liceal
7 – 8 septembrie

Agenda cursului constă în modulecentrate pe următoarele tematici: istoria şi instituţiile UE, politicile UE, Strategia EU2020, oportunităţi de programe educaţionale europene şi Spaţiul profesorului.

Cursul este acreditat cu 4 credite profesionale transferabile. Echipa de formatori include formatori specializaţi în domeniul afacerilor europene şi cadre didactice cu experienţă în învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Pentru acest program de formare se vor selecta305 cadre didactice (182 din mediul urban şi 123 din mediul rural).

Toate costurile aferente participării la cursuri sunt decontate prin proiect (se decontează transportul şi se asigură cazare pentru 3 nopţi, masă şi suport de curs)

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la:
Cornelia Predoiu, responsabil organizare cursuri
021- 314 26 96; int. 150
cornelia.predoiu@ier.ro

Forumularul de înscriere și alte informații găsiți la: http://ec.europa.eu/romania/focus/04052012_didactica_europene_ro.htm

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol