Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni: se extinde data limită

Termenul limită pentru prezentarea documentului a fost prelungit până la 10 februarie 2014 la miezul nopții! Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni dorește să încurajeze atât dezvoltarea unei conștiințe europene în rândul tinerilor, cât și participarea acestora la proiectul de integrare europeană. Proiectele câștigătoare vor beneficia de recunoaștere, dar și de bani pentru dezvoltarea inițiativei.


Premiul este acordat acelor proiecte realizate de tineri care promovează buna înțelegere și dezvoltarea unui simț comun al identității europene și care dau exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o comunitate.
Din 2008, Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni este decernat anual în comun de Parlamentul European și Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne de la Aachen.

PREMII
Premiul pentru cel mai bun proiect este în valoare de 5.000 €, premiul doi de 3.000 €, iar premiul trei de 2.000 €. Premiul include, de asemenea, o invitație oferită celor trei laureați de a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg). De asemenea, reprezentanții tuturor celor 28 de proiecte naționale selectate vor fi invitați într-o excursie de patru zile la Aachen, în Germania.
Anul trecut, Premiul I a fost câștigat de proiectul spaniol „Europa pe drum”, reprezentat de Luis Alvarado Martínez și Kathrin Renner. Competiția foto poloneză „Descoperiți Europa” a câștigat premiul II. „Povestea vieții mele” – un proiect de schimburi eston – a câștigat premiul III.

Tema concursului

Parlamentul European și Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen invită tinerii din toate statele membre ale Uniunii Europene să participe la un concurs privind dezvoltarea și integrarea UE, precum și aspectele legate de identitatea europeană.

„Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni” se acordă proiectelor care:

●          promovează înțelegerea europeană și internațională,

●          favorizează dezvoltarea unui sentiment comun al identității și al integrării europene,

●          reprezintă modele pentru tinerii care trăiesc în Europa și oferă exemple concrete de cetățeni europeni care trăiesc împreună în cadrul unei comunități.

Proiectele pot fi axate pe organizarea de manifestări pentru tineri, schimburi de tineri sau proiecte online care au o dimensiune europeană.

Condiții de participareCandidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani.

Participanții trebuie să fie cetățeni sau rezidenți ai unuia dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Participanții se pot înscrie individual sau colectiv. În cazul proiectelor de grup și al celor multinaționale, proiectul nu poate fi propus decât într-o singură țară.

Candidaturile pot fi depuse în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Proiectele înscrise în concurs trebuie să fi fost începute și:

a) să fi fost finalizate în cursul anului calendaristic (12 luni) care precedă data-limită de depunere a candidaturii actuale sau

b) să fie în curs de desfășurare.

Toate dosarele de candidatură trebuie să conțină următoarele informații:

●         Titlul proiectului

●         Numele și prenumele candidatului și numele organizației (dacă este cazul)

●         Cetățenia

●         Data nașterii

●         Adresa de contact

●         Adresa de e-mail

●         Numărul de telefon (mobil și/sau fix)

●         Site-ul internet: (dacă este cazul)

●         Descrierea completă a proiectului

●         Rezumatul proiectului (1-3 pagini) în limba engleză, franceză sau germană

●         Declarație privind finanțarea UE (dacă este cazul)

Participanții trebuie să păstreze o copie a dosarului, acesta nefiind înapoiat de juriul de selecție.

Mai multe informații: http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/ro/introduction.html

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol