Premiile RegioStars 2015

Obiectivul Premiilor RegioStars este de a identifica exemple de bune practici în dezvoltarea regională și de a evidenția proiectele originale și inovative, care pot fi atractive și surse de inspirație pentru alte regiuni.
Termenul limită de înscriere pentru ediția din acest an a premiilor RegioStars se apropie de final! Depuneți candidatura dumneavoastră înainte de 28 februarie și aveți șansa de a câștiga unul din prestigioasele premii RegioStars 2015.

La fel ca în anii anteriori, ediția din acest an a premiilor RegioStars va pune în lumină cele mai impresionante și mai inovatoare proiecte europene cofinanțate de politica de coeziune a UE.

Ulterior selectării de către un juriu independent, managerii de proiect și reprezentanții Autorităților de management ai proiectelor finaliste vor fi invitați să participe la ceremonia de decernare a premiilor RegioStars, care va avea loc cu ocazia Săptămânii europene a regiunilor şi oraşelor din 2015 (OPEN DAYS).

Corina Crețu, comisarul UE pentru politică regională, și președintele juriului premiilor RegioStars vor înmâna proiectelor câștigătoare un trofeu și un „certificat de câștigător RegioStars”. Totodată, va fi realizat și un material video de scurt metraj despre fiecare proiect câștigător, care poate fi utilizat în scopuri promoționale.

Categoriile premiilor pentru 2015 sunt:

1. CREȘTERE INTELIGENTĂ: Descătușarea potențialului de creștere al IMM-urilor pentru o economie digitală

2. CREȘTERE DURABILĂ: Mobilizarea investițiilor în eficiența energetică în beneficiul cetățenilor și societății

3. CREȘTERE FAVORABILĂ INCLUZIUNII: Integrarea în societate a persoanelor expuse riscului de excluziune socială

4. CITYSTAR: Transformarea orașelor pentru viitoarele provocări

Informații suplimentare privind modalitățile de înscriere, inclusiv ghidul pentru candidați, formularul de înscriere, precum și criteriile de eligibilitate și de atribuire a premiilor, pot fi găsite pe site-ul web RegioStars.

Formularele de înscriere pot fi completate în limbile engleză, franceză sau germană. Candidaturile trebuie depuse până la 28 februarie 2015. Finaliștii selectați vor fi informați până la sfârșitul lunii mai 2015. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Bruxelles, cu ocazia OpenDays, la 14 octombrie 2015.

În cazul în care aveți orice alte întrebări, puteți contacta organizatorii la regio-stars@ec.europa.eu.

  1. Nu există încă păreri pentru acest articol